Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Vācijas aizsardzības ministre plāno reformas armijā

Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena trešdien paziņojusi par nodomu fundamentāli reformēt armiju.

Ministre parlamenta aizsardzības komitejā paziņoja, ka sākts plašs process, lai reformētu armiju un tās vadību, sākot "no jauniesaucamā un beidzot ar ģenerāli, no palīga līdz ministram".

Viņa sacīja, ka reformas ietvers vadības funkciju pārskatīšanu, disciplināros pasākumus, karavīru politisko izglītošanu, kā arī tiks pārskatīti noteiktumi, kas attiecas uz vēsturiskajām militārajām tradīcijām.

Pēdējās dienās Vācijas armiju skāruši vairāki nepatīkami notikumi.

Divās kazarmās tika atrastas nacistu relikvijas, kādēļ armijas vadība lika veikt pārbaudes visās kazarmās, un Vācijas armijas ekstrēmistu lietā tika aizturēts vēl viens karavīrs.

Maksimilians T. šomēnes tika aizturēts Kēlas pilsētā Vācijas dienvidrietumos aizdomās par to, ka viņš esot atbalstījis Bundesvēra karavīra Franko A. plānu sarīkot terora aktu pret augsta ranga pazīstamām personām, kas paudušas atbalstu bēgļiem.

Pagājušā mēneša beigās jau tika aizturēts karavīrs Matiass F., kurš, kā noprotams, arī bijis dalībnieks labējā teroristu šūniņā, kas plānojusi uzbrukumus bijušajam prezidentam Joahimam Gaukam un tieslietu ministram Heiko Māsam.

Šī lieta izsaukusi jautājumus par to, cik izplatīti Vācijas armijā ir ekstrēmi labēji noskaņojumi, un tā metusi negatīvu ēnu uz fon der Leienu par nespēju pamanīt un novērst "sistēmisku labējo ekstrēmismu" armijā.

Kreiso ekstrēmistu partijas "Die Linke" (Kreisie) deputāte Kristīne Buholca, kas atbild par aizsardzības jautājumiem, pauda viedokli, ka fon der Leienas ierosinātās reformas esot tikai "dūmu aizsegs, lai novērstu uzmanību no turpmākām nepatīkamām izmeklēšanām".

Savukārt "zaļo" pārstāve Agņeška Brūgere atzina, ka reformas ir svarīgas, taču norādīja, ka tikpat svarīgi esot, lai ministre atzīst savas kļūdas un neveiksmes.

Arī sociāldemokrātu (SPD) aizsardzības jomas eksperts Rainers Arnolds pauda viedokli, ka galēji labējo teroristu šūniņas nepamanīšana esot tikai viena no smagajām kļūdām, ko pieļāvusi ministre.

Top komentāri

viktimizētie friči
v
Labāk būtu palielinājuši aizsardzības finansējumu un bruņotos spēkus, lai varētu droši stāties pretī fašistiskās Krievijas draudiem.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Vai tik nav pēc Putina pavēles ...?
nu nu
n
ak, nenosmieties! ja armija ir plānojusi nomest valsts nodevējus māsu un gauku, tad uzreiz veic milzu reorganizāciju armijā. nu gluži vai bundestāga dedzināšana naciztu laikā, cik jauka iespēja iznīcīnāt politiskos oponentus. bet tas, ka imigranti katru dienu kādu izvaro, piekauj, nosit, aplaupa, iznīdē kultūras un baznīcas vērtības, tas gan nav iemesls pārskatīt imigrācijas politiku. īsāk sakot, willkommen in das faschistische deutschland!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits