Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācijas enerģētikas industrijas līderi kritizē valdības klimata pārmaiņu novēršanas plānu

Vācijas enerģētikas industrijas līderi pauduši kritiku par kancleres Angelas Merkeles valdības piektdien pieņemto ilgi gaidīto klimata pārmaiņu novēršanas plānu, norādot, ka tas nav konkrēts.

Plāns ietver virkni pasākumu globālās sasilšanas ierobežošanai, sākot ar enerģētikas un rūpniecības radīto izmešu samazināšanu un beidzot ar bezizmešu elektrisko individuālo un sabiedrisko transportu, un tā īstenošanai valdība sola līdz 2030.gadam atvēlēt vismaz 100 miljardus eiro.

Pasākumi ietver aizliegumu no 2026.gada uzstādīt ēkās naftas produktu apkures sistēmas un benzīna un dīzeļdegvielas cenu celšanu.

Kalnrūpniecības, ķīmiskās rūpniecības un enerģētikas arodbiedrības IG BCE vadītājs Mihaels Vasiliadis kritzēja plānu, jo tajā nav konkrētu priekšlikumu attiecībā uz atjaunināmo enerģētiku.

"Tas varētu būt solis attiecībā uz lielāku klimata aizsardzību, tomēr vēl ir jāredz, cik liels tas būs, cik dārgs un kāda būs reālā ietekme," pavēstīja Vasiliadis.

"Mums izmisīgi ir nepieciešams enerģētikas starpnozaru pakts, ar kuru mēs varam noņemt šķēršļus attīstībai," sacīja Vasiliadis, norādot uz nepieciešamību pēc jaunām elektrolīnijām un vēja turbīnām.

Federālās vēja enerģijas asociācijas vadītājs Hermans Alberss norādīja, ka valdība ir "sabojājusi" savu klimata politiku.

Kompromiss, lai apmierinātu dažus Merkeles konservatīvos, kas nosaka konkrētus attālumus starp vēja turbīnām un mājām, var izraisīt haosu un apdraudēt visu nozari, pavēstīja Alberss.

Top komentāri

ups
u
Pazīstu es tādus klimata cīnītājus. Viņi vairākas reizes gadā brauc atvēsināties Barselonā, Taizemē, Krētā vai Tenerifē.
kā saka
k
Latvijas problēma nav klimata sasilšana. Latvijas problēma ir pārāk lēna klimata sasilšana. Pirms 30 gadiem solīja, ka Latvijā klimats būs kā Itālijā, bet īstenībā nav nekā no solītā. Solīts makā nekrīt.
Dostojevskis>Scorseze
D
Viltus kliedzienos par klimata problēmām, kā parasti, pazūd būtiskais - cilvēku attieksme pret dabu principā ir neprātīga, to noliegt arī nebūtu prātīgi. Bet klimat-fašisti diskreditē jebkādu dabas aizsardzības iedeju. Tāpat, kā prātu zaudējuši sektanti un fanātiķi diskreditē reliģiju kā tādu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits