Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vācijas federālās zemes plāno deportēt sīriešu noziedzniekus

Vācijas federālo zemu iekšlietu ministri gatavojas atvieglot deportēšanas nosacījumus, lai varētu smagos noziegumos notiesātos sīriešus nosūtīt atpakaļ uz Sīriju.

Par deportēšanas noteikumu atvieglošanu cīnās konservatīvie un eiroskepriķu partija Alternatīva Vācijai (AfD) pēc vairākiem nopietniem noziegumiem, kuros pēdējos gados bijuši iesaistīti imigranti.

Iekšlietu ministru konferences priekšsēdētājs, kristīgo demokrātu (CDU) politiķis Joahims Grote šodien žurnālistiem pēc ministru tikšanās Lībekā paziņoja, ka "pastāv griba deportēt noziedzniekus uz Sīriju un arī Afganistānu".

Taču Grote atzina, ka īstenot šādu politiku būs sarežģīti, jo Vācijai nav "kontaktpersonas Sīrijā".

Situāciju sarežģī arī fakts, ka katrai Vācijas federālajai zemei būs jārīko debates par šo jautājumu pirms deportēšana varēs sākties.

Vācija apturēja deportēšanu uz Sīriju, kad tajā sākās pilsoņu karš, kurā dzīvību zaudējuši jau aptuveni 370 000 cilvēku.

Vācijas Ārlietu ministrijas sarakstos neviens Sīrijas reģions nav atzīts par drošu, un labdarības organizācija Pro Asyl norādīja, ka situācija Sīrijā joprojām ir šausmīga.

Taču smagi noziegumi, kuros bijuši iesaistīti imigranti, noveduši pie aicinājumiem tomēr pieļaut noziedznieku deportēšanu, piemēram, lietā par slepkavību Kemnicā pagājušajā gadā.

Par Vācijas pilsoņa slepkavību Kemnicā tika notiesāts 24 gadus vecs sīrietis.

Šīs slepkavība izprovocēja plašus protestus un nekārtības.

Vācijas kanclere Angela Merkele, kas atrodas pie varas jau 14 gadus, 2015.gadā nolēma atvērt valsts robežas nekontrolētai nelegālo imigrantu plūsmai. Viņa par šo lēmuma tika gan daudz slavēta, gan kritizēta. Sevišķi Merkeli kritizēja AfD, kuras popularitāte kopš 2015.gada ir ievērojami pieaugusi.

 

 

 

Top komentāri

ruksis
r
Gudrāk būtu Vācijai iedot Merkelei ar kāju pa pēcpusi un tad slēgt savas robežas migrantiem-iebrucējiem.
edvinssilavs
e
Pilnīgs stulbums! Smagos noziegumos apsūdzētos Sīriešus vēl domā, kā nesāpīgāk nogādāt uz Sīriju! Vai varbūt vēl paturēt Vācijā, lai galina nost Eiropiešus? Es apbrīnoju vāciešus, kuri šādas partijas nemet mēslainē! Āāāāāāā Sīrijā ir karš ! Kā tad slepkavas var sūtīt uz kara apstākļiem? Nu gan ir ļoti grūta tēma domāšanai ar galviņām , kurās ir ne visai daudz pelēkās vielas! Karotāju, slepkavas nevar sūtīt uz karu???? Jābūt ir īpaši stulbam!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits