Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

Vācijas iekšlietu ministrs piedāvā radīt iespēju nelegālajiem imigrantiem "ierasties Eiropā legāli"

Dramatiski pieaugot patvēruma meklētāju skaitam, kas ierodas Vācijā, Berlīne ierosinājusi izveidot bēgļu centrus Ziemeļāfrikā.

"Ilgtermiņā šim risinājumam ir jēga," sarunā ar sabiedrisko raidorganizāciju Deutsche Welle (DW) norādīja iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Viņš piedāvā radīt cilvēkiem Ziemeļāfrikā iespēju "ierasties Eiropā legāli", tādējādi pieliekot punktu nelegālo imigrantu plūsmai un novēršot traģēdijas Vidusjūrā, kur, avarējot nelikumīgo ieceļotāju nedrošajām laivām un kuģiem, iet bojā tūkstošiem cilvēku.

Mezjērs uzskata, ka sākotnēji varētu izveidot tikai vienu šādu centru Ziemeļāfrikā, kur uz vietas tiktu izskatīti patvēruma pieteikumi.

Tikmēr Vācijas bēgļu organizācija Pro Asyl norāda, ka tā neesot jauna ideja un ka tā ik pa brīdim izskanot jau pēdējo desmit gadu laikā.

Mezjērs un citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iekšlietu ministri faktiski atzīst, ka nepastāv legālas iespējas ieceļot Eiropā, norāda Pro Asyl eksperts Karls Kops, piebilstot, ka tāpēc bēgļiem esot jāizvēlas dārgais un bīstamais nelegālās imigrācijas ceļš.

Cilvēku kontrabandisti par nelegālo imigrantu nogādāšanu Eiropā pieprasa milzu summas un bieži jau tā nedrošos peldlīdzekļus līdz malām pārblīvē ar cilvēkiem.

Saskaņā ar ANO bēgļu aģentūras datiem Vidusjūru 2014.gadā šķērsojuši 218 000 nelegālo imigrantu, un tiek prognozēts, ka situācija šogad nemainīsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits