Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vācijas izglītības ministres atkāpšanās apdraud Merkeles pozīcijas

Plaģiātisma skandālā ierautās Vācijas izglītības ministres Anetes Šavanas atkāpšanās nesusi smagu pārbaudījumu kanclerei Angelai Merkelei mazāk nekā astoņus mēnešus pirms gaidāmajām vēlēšanām.

Kanclere sevišķi emocionālā runā nedēļas nogalē paziņoja, ka «ar ļoti smagu sirdi» pieņem ministres atkāpšanos, kura nolēmusi turpmāk visus spēkus veltīt darbam parlamentā un cīņai ar Diseldorfas Universitāti, jo uzstāj, ka viņas 1980. gada doktora disertācija nav plaģiāts. A. Šavanas vietā iecelta Lejassaksijas federālās zemes kultūras un zinātnes ministre Johanna Vanka.

Eksperti A. Šavanas atkāpšanos dēvē par smagu triecienu kanclerei, kura zaudējusi tuvu sabiedroto un atbalstītāju. Kā uzsvēra Deutsche Welle, šī atkāpšanās iezīmē to, ka A. Merkelei neveicas ar ministru izvēli, jo A. Šavana ir jau otrā ministre, kura pēdējo divu gadu laikā atstājusi amatu, jo atzīta par vainīgu plaģiātismā. 2011. gadā līdzīgas situācijas dēļ atkāpās aizsardzības ministrs Karls Teodors cu Gūtenbergs.

«Līdz šim neviena atkāpšanās tautā nav uztverta kā Merkeles politikas vaina. Vienmēr ir kādi individuāli iemesli. Tā ir māksla, kas Merkelei ir izdevusies,» rakstīja laikraksts Suddeutsche Zeitung, prognozējot, ka arī šoreiz A. Merkeles popularitāti neiedragās plaģiātisma skandāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits