Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācijas ministri aicina ASV sniegt paskaidrojumus dubultaģenta lietā

Vācijas ministri svētdien aicinājuši ASV sniegt paskaidrojumus saistībā ar izskanējušo informāciju par kārtējo spiegošanas skandālu.

Pagājušajā nedēļā tika arestēts 31 gadu vecs Vācijas izlūkošanas dienesta BND darbinieks. Vācijas mediji vēsta, ka viņš aptuveni divus gadus spiegojis ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) labā.

Sākotnēji vīrietis tika turēts aizdomās par spiegošanu Krievijas labā.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers tviterī paziņojis, ka gadījumā, ja šīs ziņas izrādīsies patiesas, runa būs par nopietnu lietu.

Piektdien uz Vācijas Ārlietu ministriju tika izsaukts ASV vēstnieks. Viņš tika informēts, ka Berlīne sagaida no Vašingtonas iespējami ātru situācijas noskaidrošanu, atklāja Šteinmeiers.

Arī Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs aicinājis ASV ātri nākt klajā ar skaidru paziņojumu šajā lietā.

Laikraksts Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) un nedēļas izdevums Bild am Sonntag vēsta, ka arestētais BND darbinieks nodevis ASV arī divus dokumentus par šogad izveidotās parlamentārās grupas darbu ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) darbības izmeklēšanā.

Parlamentārā grupa tika izveidota pēc tam, kad no bijušā NSA analītiķa Edvarda Snoudena atklātībai nodotajiem materiāliem kļuva zināms, ka ASV izlūkdienests nodarbojies ar politisko un rūpniecisko izspiegošanu iepriekš nepieredzētos apmēros un dienestu izmantotās metodes pārkāpušas personas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību. Tostarp izspiegoti arī Merkeles telefonsakari.

Bild am Sonntag ziņo, ka arestētais BND darbinieks nopratināšanā atzinies, ka divu gadu laikā nodevis ASV vairāk nekā 200 dokumentus, par kuriem viņam samaksāti 25 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits