Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vācijas policija par uzbrukuma plānošanu arestējusi islāmistu pāri

Vācijas policija arestējusi precētu pāri, kas tiek turēts aizdomās par uzbrukuma plānošanu, un konfiscējusi aizturētajiem triecienšauteni, munīciju un paštaisītu spridzekli, ceturtdien ziņo laikraksts Die Welt.

Izdevuma interneta vietnē arestētais pāris identificēts tikai kā Halils un Senaja D. un norādīts, ka viņi varētu būt saistīti ar tā dēvētajiem salafistiem un citiem islāmistu ekstrēmistu grupējumiem.

Varasiestādes viņus ievēroja pagājušajā mēnesī, kad viņi iegādājās lielu daudzumu ūdeņraža pārskābes un metilspirtu, ko var izmantot spridzekļu pagatavošanai. Celtniecības materiālu veikalam Frankfurtē viņi bija norādījuši neīstu vārdu.

Vietējā policija AFP apliecināja, ka arestējusi vīrieti un sievieti Oberurselas pilsētā pie Frankfurtes un ka pārmeklētas tiek arī citas vietas. Sīkāku informāciju policija nesniedza.

Die Welt vēsta, ka abus policijas specvienība novērojusi vairākas dienas.

Izmeklētāji domā, ka vīrietim ir saistība ar ultrakonservatīvo islāma salafistu kopienu Frankfurtē un ar teroristu grupējumu "Al-Qaeda".

Pēc tam, kad vīrietis tika redzēts ejam cauri tuvējam mežam, caur kuru ved piektdienas riteņbraucēju sacensību maršruts, policija trešdien nolēma veikt kratīšanu pāra mājās un arestēt pāri, jo vēlējās novērst jebkādus iespējamos draudus sacensību dalībniekiem un skatītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits