Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vides aktīvisti protestē Londonas Sitijas lidostā

Kustības Extinction Rebellion (XR; Dumpis pret izmiršanu) aktīvisti ceturtdien sarīkojuši tā dēvēto sēdošo demonstrāciju Londonas Sitijas lidostā.

Protestētāji draudēja nobloķēt lidostas darbu, taču pagaidām traucējumi bijuši minimāli. Līdz 100 aktīvistiem sapulcējušies lidostas atpūtas telpā, bet citi sasēdušies citur.

Daži protestētāji uzrāpās uz zemā jumta pie darbinieku ieejas, kur izkarināja plakātu ar uzrakstu: "Mūsu planēta mirst."

"Mēs to darām, lai izvairītos no lielākiem traucējumiem, kas gaidāmi, ja mēs steidzami nerīkosimies," tvītoja Extinction Rebellion. "Lidosta plāno divkāršot lidojumus. Turpmāks valdības atbalsts gaisa satiksmes paplašināšanai nav savienojams ar ārkārtas situāciju" klimta jomā, norādīja aktīvisti.

Policija aizturēja kādu vīrieti, kurš sāka protestēt lidmašīnā, kas gaidīja pacelšanos lidojumam uz Dublinu. Vīrietis atteicās atstāt lidmašīnu un tika aizturēts. Extinction Rebellion Lielbritānijas nodaļa publiskojusi fotogrāfijas, kurās redzams, ka policija lidostā aiztur vēl citus protestētājus, un kristiešu vides aktīvistu grupa ziņo, ka aizturēti septiņi viņu biedri.

Extinction Rebellion šonedēļ īsteno globālu protestu akciju, aktīvistiem rīkojot demonstrācijas Londonā, Parīzē, Berlīnē, Sidnejā uz citās pilsētās. Kustība iecerējusi "miermīlīgi okupēt ietekmes centrus un nobloķēt tos", līdz valdības sāks risināt klimata un ekoloģisko krīzi.

Londonas policija ziņo, ka līdz trešdienas vakaram aizturēti aptuveni 800 cilvēki.

Policija un lidosta ierobežojusi piekļuvi Londonas Sitijas lidostas termināliem, pieprasot visiem, kas vēlas tajos iekļūt, uzrādīt iekāpšanas kartes. Lidosta ziņo, ka tās darbība nav traucēta.

Policija no otrdienas aizliegusi klimata aktīvistiem protestēt citur Londonā, izņemot Trafalgaras laukumu. "Ja vēlaties protestēt, jūs varat doties uz Trafalgaras laukumu. Ja jūs rīkosieties nelikumīgi, mēs jūs aizturēsim un konfiscēsim lietas, ko jūs izmantojat ielu bloķēšanai Londonā," paziņoja policija.

Tikmēr Parīzes centrā vides aktīvisti jau ceturto dienu bloķē vienu no galvenajiem pilsētas laukumiem un tuvējos krustojumus. Salīdzinot ar jūniju, kad policija Parīzē pielietoja asaru gāzi pret protestētājiem, šoreiz policijas klātbūtne ir neliela. Parīzes mērs Anna Idalgo trešdien pavēstīja, ka atbalsta protestētājus, kamēr vien viņi paliek miermīlīgi.

Top komentāri

Scorseze
S
Šis idiotisms ar "klimata pārmaiņām" vēršas plašumā. Šajā sakarā uzdodiet sev vairākus jautājumus. Pirmais varētu būt jautājums, kas bija vainīgs pie ieprikšējām klimata pārmaiņām uz zemeslodes, kad gāja bojā, piemēram, mamuti? Otrais jautājums būtu par šo pasākumu jēgu un morāli, jo ja tiešām šīs "klimata pārmaiņas" būtu atkarīgas no mūsu darbības un tās tiešām būtu tik "nāvējošas" mūsu planētai, kapēc tās neaizliedz ar likumu tāpat kā piemēram slepkavības. Pēc šīs analoģijas iznāk, ka slepkavot var, tikai par to ir jāmaksā?!:):):) Droši varu pateikt vienu, ja pēkšņi cilvēcei vajadzētu izmainīt klimatu uz zemes par pus grādu, viņa to nespētu, nekad (izņēmot atomkara gadījumu), tā ir elementārā fizika.
ļuļa
ļ
kāpēc diena teroristus un likumpārkāpējus sauc par aktīvistiem? ai, aizmirsu, mēnessejas grietas pielūdzēji, jaunās reliģijas grietiānisma kalpotāji ir svēti un neaizskarami, lai ko viņi arī nedarītu. pat ja apdraud citu veselību un varbūt dzīvību, kā šajā gadījumā.
>:-)
&
Aptaurēto zaļplānprātiņu, "Mana cīņa" (vācu: Mein Kampf), pret vējdzirnavām :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits