Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Vienam no Londonas teroristiem bijusi pieeja tuneļiem zem parlamenta

Vismaz viens no aizvadītajā sestdienā Londonā uzbrukumus sarīkojušajiem un nu jau nošautajiem vīriešiem jau 2015. gadā nonācis policijas un specdienestu uzmanība lokā. Londonas mērs Sadiks Hans prasījis paskaidrojumus, kāpēc 27 gadus vecā Pakistānā dzimušā Hurama Buta rīcība un plāni jau tolaik nav ierobežoti, vēsta britu mediji. Turklāt atklājies satraucošs fakts - vīrietim iepriekšējā darba vietā bijusi brīva pieeja metro tuneļiem, kas tostarp stiepjas zem parlamenta ēkas, vēsta The Telegraph.

Strādājot Vestminsteras metro stacijā, jauneklim bijusi pieeja tuneļiem zem parlamenta ēkas. Uzņēmums Londonas transports ir apstiprinājis, ka Buts pērn sešus mēnešus strādājis kā klientu apkalpošanas palīgs un šo darbu pametis pērn oktobrī. Izskanējis arī, ka Buts bijis kontaktpersona dažādiem valstij naidīgiem kadriem, tostarp naida sludinātājam Anžemam Čudari un vienam no teroristiem, kurš 2005. gadā bija viens no nāvējošo sprādzienu sērijas sarīkotājiem Londonā.

Lielbritānijas pretterorisma operāciju vadītājs Marks Roulijs atzinis, ka Buts bija zināms drošības dienestiem, taču nebija pierādījumu, ka vīrietis plānotu uzbrukumu. Buta izpēte bija "mūsu izmeklētāju zemākās pakāpes prioritāšu lokā", neslēpa Roulijs.

Jāpiebilst, ka visu trīs šogad Lielbritānijā notikušo terora aktu rīkotāji iepriekš bija nonākuši izmeklēšanas iestāžu redzeslokā - gan Halids Masuds, kurš ar auto uzbrauca gājējiem, kuri šķērsoja Vestmisteras tiltu; gan arī sprādzienu pie Mančestras arēnas sarīkojušais Salmans Abedi.

Londonas mērs prasījis paskaidrojumus.

"Šie jautājumi tiek uzdoti ne bez pamata. Esmu pārliecināts, ka policija izvērtēs informāciju - ko viņi zināja, kā rīkojās un kas būtu jādara citādi," iztecies Hans.

Jau vēstīts, ka trīs teroristi sestdienas vakarā ar mikroautobusu uztriecās gājējiem uz Londonas tilta, bet pēc tam ar nažiem uzbruka cilvēkiem Borough Market tirgū, kas atrodas tilta dienvidu galā. Policija uzbrucējus nošāva, taču viņi paspēja noslepkavot septiņus cilvēkus. Vēl 48 cilvēki šajā uzbrukumā guvuši ievainojumus.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums Islāma valsts.

Top komentāri

reptilis
r
Viņiem jau neinteresē parlaments....viņi iebiedē cilvēkus....tad var aiziet pie kāda bodnieka un ""palūgt""samaksāt džihāda nodokli....tā ir paralēla varas struktūra! No kuras baidās vairāk nekā no kaut kādas neticīgo valdības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits