Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aptauja: Krievijā par visu laiku izcilākajiem cilvēkiem uzskata Staļinu, Putinu un Puškinu

Krievijā par visu laiku izcilāko cilvēku 38% iedzīvotāju nosaukts Josifs Staļins, bet Vladimirs Putins un Aleksandrs Puškins Levada Center veiktajā aptaujā ieguva 34% balsu, vēsta Meduza.

Aptaujas dalībnieki paši varēja nosaukt, pēc viņu domām, izcilas personības vārdu un norādīt vairāk nekā vienu atbildi, tāpēc balsu skaits var pārsniegt 100%.

Izcilāko cilvēku sarakstā, pēc Krievijas iedzīvotāju domām, iekļaujami arī Vladimirs Ļeņins (32%), Pēteris I (29%), Jurijs Gagarins (20%), Ļevs Tolstojs (12%), Georgijs Žukovs (12%), Katrīna II Lielā un Mihails Ļermontovs (11%).

Aprīlī veiktajā aptaujā piedalījās 1600 cilvēku vecumā no 18 gadiem.

Top komentāri

Režisors A. Hermanis
R
reiz pauda viedokli, ka krievu tautai / indivīdam / dvēselei ir kāds būtisks defekts, kas šo tautu un cilvēku padara māksliniekam ārkārtīgi interesantu. Tāpēc viņam ir interesanti uzvest krievu autoru darbu iestudējumus. Te redzam, kas ir šī defekta viens no aspektiem. Tas ir upura sindroms - Staļins var nogalināt Tavus tautiešus, draugus un pat ģimenes locekļus, bet Tu vēl vairāk mīli savu mocītāju. Un tā kā gandrīz katra ģimene ir cietusi no sava mocītāja, bet visi sirgst ar kolektīvo upura sindromu, tad visi vēl vairāk mīl Staļinu. Diez vai tauta, kas sirgst ar upura sindromu spēj izvēlēties citu valsts iekārtu, kā tikai diktatūru, jo ar upura sindromu sirgstošai tautai ir vajadzīgs mocītājs. Un te atgriežamies pie Mozus - visiem vergiem jānomirst, jo vergs nespēj izveidot savu valsti. Krievijas gadījumā tas nozīmē, kamēr tauta sirgst ar upura sindromu, tikmēr demokrātija Krievijā nav iespējama, jo tautai vajadzīgs mocītājs.
ARGO
A
A Lavrentij Palič? Kā tad bez viņa? Vai Putins viņa vietā? Dziesmiņa bija skaista bērneļiem: "Sevodņa prazdņik u rebjat, likujet pionerija, sevodņa v gosti k vam prišol - (vse horom) - Lavrentij Palič Berija!!!
Raimonds
R
Kurioza situācija, ka krievi par izcilāko cilvēku uzskata gruzīnu Staļinu, kurš ir visvairāk krievus nogalinājušais cilvēks vēstulē. 30 gadu valdīšanas laikā šis tirāns koncentrācijas nometnēs un citos veidos nogalināja vismaz 20 miljonus cilvēku, starp kuriem liela daļa bija krievi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits