Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Avoti Krievijas federālajās struktūrās lēš, ka Putins nākamgad vēlēšanās kandidēs pēdējo reizi

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2018.gada vēlēšanās pēdējo reizi kandidēs uz vēl vienu valsts galvas amata termiņu, tīmekļa izdevumam RBK apliecinājuši divi avoti federālajās struktūrās. "Viss izriet no tā, ka priekšnieks [Putins] ies uz vēlēšanām. Un visi saprot, ka tas būs viņa pēdējais termiņš. Viņš neko nemainīs savām vajadzībām, lai paliktu arī pēc 2024.gada, [kad beigsies kārtējais termiņš]," sacīja avots.

Atbilstoši avota teiktajam prezidenta vēlēšanas tikušas apspriestas ekspertu sanāksmēs pie prezidenta administrācijas vadītāja vietnieka Sergeja Kirijenko.

Sanāksmēs apspriesti vairāki sekmīgu vēlēšanu parametri, sacīja avots. Tām ir jāizskatās leģitīmi, bet Putinam ir jāiegūst vairāk balsu nekā iepriekšējās vēlēšanās - gan procentuālā izteiksmē, gan absolūtos skaitļos.

Vēlētāju aktivitātes jautājumu nedrīkst risināt uz tā rēķina, ka vēlēšanās parādīsies "jaunas sejas", sacīja  amatpersona. Kremlī neuzskata, ka vēlēšanām būtu mākslīgi jāpiesaista jauni kandidāti. Prezidenta administrācija negrasās meklēt jaunus kandidātus dalībai kampaņā, bet likmes tiks liktas uz veco modeli ar Valsts domes partiju līderu piedalīšanos.

Sarunbiedri apgalvojuši, ka pagātnē paliks mahinācijas ar taloniem, kas vēlētājiem ļauj balsot citās vietās.

Atsevišķi apspriests jautājums par to, kā stimulēt jauniešu piedalīšanos vēlēšanās. Atbilstoši Kremļa avotam, tiks izvērsta aģitācijas kampaņa, kas skaidros, ka dalība vēlēšanās "kļuvusi par modernu, sociāli pieņemamu uzvedību".

Viens no veidiem darbam ar jauniešiem varētu būt kādas populāras datorspēles izmantošana. Lai tajā piedalītos, interesentiem būs jāreģistrējas vēlēšanu iecirknī, skaidroja amatpersona.

"Ne jau pokemoni, protams, tomēr būs jāīsteno princips, ka cilvēks atrodas noteiktā vietā," skaidroja avots. Lai palielinātu vēlētāju aktivitāti atsevišķos reģionos, paralēli tiks rīkoti vietējas nozīmes referendumi.

Top komentāri

Kira
K
Tas jau vien nozime, ka ASV un ES ir japaplasina un japagarina lidz 2024. gadam. Tas nozime, ka Latvijas uznemejiem ir nopietni jamekle jauni precu noieta tirgi, jo neviens uznemejs
Ko tik šķidri
K
kaut kāds Mugabe vada Zimbabvi 37 gadus jau 93 gadu vecumā, bet dižpundurelis nespēs? Vai ta mātuška švakāka par Zimbabvi?
Tiesa, ja piedzīvos.
T
Tās nākamās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits