Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Berezovskis paziņo par nodomu dibināt Krievijas Augšāmcelšanās partiju

Londonā dzīvojošais Krievijas miljardieris Boriss Berezovskis paziņojis par nodomu izveidot Krievijas Kristīgi demokrātisko revolucionāro partiju (Христианско-демократическую революционную партию России), kuras otrs nosaukums būs Augšāmcelšanās partija (Партия Воскресения), vēsta interneta portāls Lenta.ru, atsaucoties uz ierakstu B. Berezovska blogā.

Atbilstoši miljardiera vārdiem, organizācijas pirmais un galvenais uzdevums būs „zagļu režīma satriekšana”. Partija neplānot iesniegt reģistrācijas dokumentus, jo, kā uzskata B. Berezovskis, ja politisko partiju reģistrē neleģitimā, putiniskā sistēma, neleģitīma kļūst arī pati partija, jo tās dibinātāji stājas sazvērestībā ar Kremli.

Oficiāli par partijas izveidi, pēc B. Berezovska vārdiem, tiks paziņots 15.aprīlī – Kristus Augšāmcelšanās dienā, tādēļ arī partija tiks saukta par Augšāmcelšanās partiju.

B. Berezovskis ierakstā blogā arī nodēvējis „putinisko režīmu” par „pagānisku”, kuru esot nepieciešams nomainīt ar kristīgu politisko spēku. Ierakstā visas Krievijas politiskās partijas arī aicinātas apvienot spēkus V. Putina un viņa pagāniskas partijas Vienotā Krievija atstādināšanai no varas.

Nodibināt partiju B. Berezovskis gatavojās vēl 2001. gadā. 2002. gadā viņš tika ievēlēts partijas Liberāla Krievija valdē, tomēr pusgadu vēlāk tika no šīs partijas izslēgts. Vēl ilgu laiku pēc tam turpinājās cīņa starp B. Berezovska un Viktora Pohmelkina piekritējiem partijas iekšienē, kā rezultātā Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija atteicās reģistrēt „Berezovska grupu” 2003. gada Krievijas Valsts domes vēlēšanām.

Jāpiebilst, ka Krievijas internetā ziņa par B. Berezovska plāniem dibināt kristīgu partiju tiek uztverta visai skeptiski. Blogeri norāda, ka miljardieris tiek vainots virknē nelikumīgu un krāpniecisku darījumu, kas liek apšaubīt viņa uzticību paša deklarētajām kristīgajām vērtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits