Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Bžezinskis: Putina fanātiskais šovinisms apdraud pašu Krieviju

Bijušais ASV prezidenta padomnieks un Austrumeiropas eksperts Zbigņevs Bžezinskis uzskata, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina fanātiskais šovinisms apdraud ne tikai rietumvalstis, bet arī pašu Krieviju. Tādu viedokli viņš izteicis trešdien publicētajā laikrakstā Washington Post.

Pēc Bžezinska vārdiem, Ukrainas situācijā Putinam ir tikai trīs iespējamās tālākās darbības. "Skaidri saprotams, ka pareizais risinājums būtu atrast iespēju mierīgai līdzāspastāvēšanai, kas sevī iekļauj Krievijas agresijas pārtraukšanu pret Ukrainu. Krimas jautājums vēl nav atrisināts, bet tas ilgi kalpos kā atgādinājums, ka fanātisks šovinisms nav vislabākais pamats, uz kura pieņemt svarīgus lēmumus. Tāpēc arī Putina rīcība apdraud ne tikai Rietumus, bet galu galā arī Krieviju," viņš skaidro.

Kā uzskata Bžezinskis, vislabākais situācijas risinājums būtu Putina piekrišana, ka Ukraina turpina tuvināties Eiropas Savienībai (ES) apmaiņā pret garantijām, ka Ukraina neiestāsies NATO. To Krievija uzskata par draudu savai drošībai. Tāpat Krievijai vajag samierināties ar faktu, ka Ukraina nekļūs par Eirāzijas savienības valsti, un tā vietā mēģināt attīstīt ekonomiskās sadarbības iespējas pēc Ukrainas parakstītā brīvās tirdzniecības līguma ar ES.

Eksperts par iespējamiem uzskata vēl divus variantus. Viens variants ir, ka Krievija turpina finansēt Ukrainas austrumu prokrieviskos teroristus. Otrs variants ir tieša militāra intervence Ukrainas teritorijā. Bžezinskis apgalvo, ka šādas darbības izsauks Rietumu reakciju, kas pieņems papildu sankcijas. Otrā varianta gadījumā sankcijas būs smagākas un novedīs Krieviju izolācijā. "Pēdējā varianta gadījumā Krievija ne tikai panāks naidu no Ukrainas tautas puses, bet tāpat arī izstums Krieviju politiskā un ekonomiskā izolācijā, kura saskarsies ar aizvien lielāku iekšējas destabilizācijas risku," norādīja Bžezinskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits