Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

ES pieprasa atbrīvot Baltkrievijas opozicionāru

Eiropas Savienība (ES) trešdien nosodīja Baltkrievijas opozīcijas aktīvista Andreja Kima apcietināšanu un notiesāšanu un pieprasīja viņu nekavējoties atbrīvot, informē Reuters. A.Kimam otrdien tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par uzbrukumu milicijas darbiniekam mazo uzņēmēju protestu laikā janvārī.

ES Ārlietu komisāre Benita Ferero Valdnere nopēla A.Kima un septiņu citu opozicionāru apcietināšanu un notiesāšanu, nosaucot šo rīcību par politiski motivētu. «Viņi (Baltkrievija) atrodas pilnīgā pretrunā ar tādu fundamentālu izteiksmes brīvības vērtību kā pulcēšanās — vienu no galvenajām demokrātijas sastāvdaļām,» viņa sacīja savā paziņojumā. Viņa pieprasīja šo un citu politisko ieslodzīto atbrīvošanu. Pārējie septiņi uzņēmēju kustības aktīvisti tika notiesāti ar nosacītiem cietumsodiem. Diviem tika piespriests naudas sods. Rietumi apsūdz Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko vārda, pulcēšanās brīvību neievērošanā un opozīcijas vajāšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits