Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Izraēla noliedz ziņas, ka Krievija būtu atteikusies no raķešu kompleksu S-300 piegādēm Sīrijai

Izraēla noliegusi presē izskanējušo informāciju, ka Krievija, pakļaujoties Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu argumentiem, atteikusies no zenītraķešu kompleksu S-300 piegādēm Sīrijai. Ar šādu negaidītu apgalvojumu svētdien nāca klajā britu laikraksts The Sunday Times, atsaucoties uz vārdā neminētu „augsti stāvošu Krievijas ierēdni”. Šis paziņojums īpaši sensacionāls šķita, ņemot vērā plaši izskanējušo viedokli par B. Netanjahu nesenās tikšanās Sočos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu izgāšanos. 

Tajā pašā dienā Izraēlas pārstāvji intervijā Israel Radio paziņoja, ka valsts vadības rīcībā esošā informācija liecina – Krievija nav mainījusi savu nostāju attiecībā uz kompleksu S-300 piegādēm Sīrijai, kaut arī nav skaidrs, kad tieši tās varētu notikt. Kā raksta Haaretz, amatpersonas arī noliedza apgalvojumu, ka Izraēla, apmaiņā pret Maskavas atteikšanos no raķešu piegādēm apsolījusi atturēties no triecieniem pa mērķiem Sīrijā, tajā skaitā pa ieroču kravām, kas no Sīrijas tiek piegādātas Libānas radikālajam grupējumam Hizballah.

„Tās visas ir pasakas. Nekādas šādas norunas starp Putinu un Netanjahu nav,” laikrakstam The Times of Israel paziņoja augstu stāvoša Izraēlas amatpersona. Tajā pašā laikā izdevuma informācijas avots nav izslēdzis iespēju, ka Krievija var izmantot raķešu darījumu, lai pārliecinātu Izraēlu neiejaukties Sīrijas lietās. „Ir pilnībā iespējams, ka krievi novilks laiku, tā arī nesākot kontrakta izpildi,” sacīja izdevuma sarunu biedrs. 

Laikraksts piebildis, ka tikšanās ar V. Putinu laikā B. Netanjahu paudis satraukumu par to, ka Krievijas kontrakta ar Sīriju izpildes gadījumā lidmašīnas, kas paceļas un nosēžās starptautiskajā Benguriona lidostā pie Telavivas, atradīsies raķešu S-300 darbības zonā. 

Vienlaikus jāpiebilst, ka Izraēlas ārlietu ministra vietnieks Zeevs Elkins, kurš abu valstu līderu tikšanās laikā pildīja tulka pienākumus, nav nedz noliedzis, nedz apstiprinājis britu nedēļas laikraksta informāciju par Krievijas raķešu piegāžu atcelšanu. Tāpat pēc sarunu beigām viņš vairākkārt apgalvoja, kas „būtu kļūda vērtēt tās kā neveiksmīgas”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits