Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kijeva: Kaujās Donbasā kritis Krievijas karavīrs

Ukrainas austrumos kaujās ar valdības karaspēku kritis Krievijas armijas karavīrs, kurš karojis kopā ar promaskaviskajiem teroristiem, trešdien pavēstīja Kijeva. Cits Krievijas karotājs nonācis Ukrainas armijas gūstā.

24.jūnijā notikušajās sadursmēs ar Luhanskas teroristu "republikas" izlūkošanas vienību krituši divi teroristu kaujinieki, teikts Ukrainas Ģenerālštāba paziņojumā.

Viens no kritušajiem bijis "profesionāls Krievijas karavīrs kapteinis Aleksandrs Ščerbaks".

Četri teroristu kaujinieki saņemti gūstā. Viņu vidū ir arī "22 gadus vecs Krievijas pilsonis, Altaja novada iedzīvotājs", teikts paziņojumā.

Pie gūstekņa atrastie dokumenti liecina, ka viņš bijis Krievijas armijas līgumkaravīrs, trešdien norādīja Ukrainas armija. Tiesa gan, nav skaidrs, vai viņš aktīvajā dienestā bijis arī brīdī, kad nonācis gūstā.

"Agrāk viņš ir dienējis, bet man nav informācijas par to, vai viņš dienēja armijā brīdī, kad tika sagūstīts," atzina Ukrainas armijas pārstāvis sakariem ar presi Andrijs Lisenko.

Gūstā nonākušais Krievijas kaujinieks esot Krievijas armijas virsnieks Viktors Agejevs, trešdien vēsta britu raidorganizācijas BBC krievu redakcija, atsaucoties uz gūstekņa agrākajiem dienesta biedriem.

Agejevam bijis jādien Rostovas apgabalā, Krievijas dienvidos, tomēr dienesta biedri apstiprinājuši, ka viņš "šobrīd ir Ukrainā kā līgumkaravīrs".

Krievijas Aizsardzības ministrija noliegusi šīs ziņas, skaidrojot, ka Agejevs tiešām bijis iesaucamais Krievijas armijā, tomēr dienestu beidzis 2016.gada maijā un "nekad Krievijas Bruņotajos spēkos nav dienējis kā līgumkaravīrs".

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Top komentāri

Kārtējo ihtamņetu
K
mātuška ciniski uzmeta. "Viņš pats, mēs viņu nesūtījām". Grūti atcerēties mūsdienu karu vēsturē ko līdzīgu tādos mērogos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits