Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ķīna un Krievija rīkos kopīgas jūras spēku militārās mācības

Ķīna un Krievija šomēnes rīkos otrās kopīgās jūras spēku militārās mācības, trešdien vēsta Ķīnas valsts mediji. Kā skaidro Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra Siņhua, militārie manevri paredzēti no 5. līdz 12.jūlijam, un "to mērķis nav kāda trešā puse".

Militāro mācību mērķis ir "demonstrēt pozitīvu lomu reģionālās drošības un stabilitātes nosargāšanā", aģentūra citē Ķīnas armijas ģenerāli Fanu Fenhui. Militārajās mācībās piedalīsies divas Ķīnas fregates, četri mīnu kuģi, kā arī piegāžu kuģis, savukārt Krievija uz manevriem nosūtīs 11 kuģus, vienu zemūdeni un trīs lidmašīnas.

Siņhua ziņo, ka tas būs lielākais Ķīnas kontingents, kādu Ķīnas jūras spēki jebkad nosūtījuši uz kopīgām militārajām mācībām. Taču saskaņā ar Aizsardzības ministrijas tīmekļa vietni pērn militārajās mācībās bija iesaistīti 16 Ķīnas kuģi un divas zemūdenes, kā arī septiņi Krievijas karakuģi.

Krievijas un Ķīnas jūras spēku militārajām mācībām sekos abu valstu rīkotās kopīgās pretterorisma mācības, kas no 27.jūlija līdz 15.augustam norisināsies Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits