Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

Krievijā ASV dubultpilsonei par "valsts nodevību" pieprasa 15 gadus cietumā

Krievijas prokuratūra pieprasījusi 15 gadu cietumsodu ASV un Krievijas dubultpilsonei, kas par ziedojumu Ukrainas atbalsta organizācijai apsūdzēta "valsts nodevībā".

ASV dzīvojošā Ksenija Kareļina tika aizturēta februārī, kad viesojās pie ģimenes Krievijā, un apsūdzēta par finansiālas palīdzības sniegšanu Ukrainas armijai.

"Prokuratūra pieprasīja piespriest 15 gadu cietumsodu vispārējā režīma soda izciešanas kolonijā," sacīja Kareļinas advokāts Mihails Mušailovs.

Pēc tam, kad Krievija 2022.gadā sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, Kareļina ziedoja aptuveni 50 dolārus ASV bāzētai Ukrainas atbalsta labdarības organizācijai, vēstīja ASV mediji, atsaucoties uz viņas ģimeni un darba devēju.

Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) apsūdzēja Kareļinu par naudas vākšanu, kas "tika izmantota taktisko medicīnisko līdzekļu, ekipējuma, ieroču un munīcijas iegādei Ukrainas bruņotajiem spēkiem".

Kareļina trešdien tiesas sēdē Jekaterinburgā atzina savu vainu, vēsta Krievijas mediji. Spriedums tiks pasludināts nākamo ceturtdien, ziņu aģentūrai AFP apliecināja tiesas preses dienests.

Maskava ir ierosinājusi desmitiem krimināllietu pret Krievijas pilsoņiem, kurus tā apsūdz par atbalstu Ukrainai vai sadarbību ar to.

Kareļina, kurai ir nedaudz pāri 30 gadiem, ir tikai viena no vairākiem Krievijā apsūdzētajiem ASV pilsoņiem un dubultpilsoņiem.

Pagājušajā nedēļā Krievija atbrīvoja trīs no viņiem - žurnālistus Evanu Gerškoviču un Alsu Kurmaševu, kā arī bijušo jūras kājnieku Polu Vīlanu - lielākajā Austrumu un Rietumu ieslodzīto apmaiņā kopš Aukstā kara.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits