Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Krievija atkāpšanos Donbasā cenšas kavēt ar aizsprosta vienībām

Krievija operācijās Ukrainas austrumos iesaistījusi "aizsprosta vienības", lai Doņeckas apgabala Vuhļihirskas pilsētas rajonā aizkavētu prokremlisko kaujinieku bandu un sava regulārā karaspēka atkāpšanos, paziņojis Ukrainas pretterorisma operācijas štāba preses sekretārs Andrijs Lisenko.

Lai triecienā uzbruktu Vuhļihirskai, kaujinieki izgājuši klajā vietā, sacīja amatpersona. "Mums nekas netraucēja atklāt uz viņiem uguni. Līdz ar paniku, kad jau masveidā gāja bojā kaujinieki un tika iznīcināta bruņu tehnika, sākās atkāpšanās, bet krievu pavēlniecība novērsa šo situāciju."

"Aizsprosta vienības" piespieda teroristus atgriezties priekšējās pozīcijās un turpināt uzbrukumu.

Šis ir pirmais zināmais gadījums, kad karā Donbasā izmantotas "aizsprosta vienības" norādīja Lisenko. "Aizsprosta vienību" izmantošanas faktu apstiprinājuši vairāki avoti, arī gūstekņi.

"Aizsprosta vienības" izveidotas no Krievijas iekšējā karaspēka Dzeržinska divīzijas karavīriem.

Lisenko norādīja, ka "aizsprosta vienības" izmantotas ne tikai pret Doņeckas un Luhanskas teroristu "republiku" kaujiniekiem un pašpasludinātajiem "kazakiem", bet arī pret Krievijas Bruņoto spēku 31.atsevišķās gvardes desanta trieciena brigādes, tā dēvētās Uļjanovskas brigādes, karavīriem.

Savulaik vairākas valstis kaujas operācijās mēdza iesaistīt "aizsprosta vienības". Tā Krievijas pilsoņkarā darbojās Trocka "aizsprosta vienības". Arī PSRS Otrajā pasaules karā izmantoja "aizsprosta vienības", kas tika formētas no NKVD karavīriem. Vēlāk šīs vienības tika pārveidotas par iekšējo karaspēku.

Kā pagājušajā nedēļā ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos šobrīd atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Atbilstoši vēstnieka teiktajam Austrumukrainā ir arī 235 Krievijas tanki, 720 bruņutransportieri un 263 artilērijas sistēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits