Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Krievija gatava rakt bedres Maķedonijas ceļā uz NATO

Krievija piedraudējusi izmantot savas veto tiesības ANO Drošības padomē, lai bloķētu Maķedonijas nosaukuma maiņu saskaņā ar vienošanos, ko šī valsts noslēgusi ar Grieķiju. Jāatgādina, ka valsts nosaukuma maiņa uz Ziemeļmaķedoniju būtu kompromiss ar Grieķiju, kura līdz šim traucējusi Maķedonijas uzņemšanu Eiropas Savienībā un NATO. Tā kā Krievija ir ieinteresēta spriedzes saglabāšanā Balkānu reģionā un nevēlas pieļaut tālāku NATO paplašināšanos, tā brīdinājusi, ka var izmantot savas veto tiesības un bloķēt procesu par Maķedonijas nosaukuma maiņu.

"Maķedonijas vēlētāji izvēlējās boikotēt šos lēmumus, un Krievija kā ANO Drošības padomes pastāvīgā locekle uzmanīgi seko līdzi notikumu attīstībai," paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrija.

ANO gadiem ilgi mēģināja kā vidutāja panākt vienošanos, lai izbeigtu strīdu par šīs valsts nosaukumu ar Grieķiju, kas šī strīda dēļ bloķējusi Maķedonijas uzņemšanu Eiropas Savienībā un NATO.

Grieķija uzskata, ka Maķedonijas pašreizējais nosaukums slēpj Skopjes teritoriālās pretenzijas uz vienu no Grieķijas provincēm, kuras nosaukums arī ir Maķedonija.

Valsts pārdēvēšana par Ziemeļmaķedoniju pieliktu punktu šim konfliktam ar Grieķiju.

Lai gan referendumā valsts nosaukuma maiņu atbalstīja vairāk nekā 90% dalībnieku, tajā piedalījās tikai trešdaļa vēlētāju. Opozīcija uzstāj, ka vēlētāju zemā aktivitāte referendumu padarījusi par neleģitīmu.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Lai tik rok...beigsies tas viss ar Krievijas Federācijas sadalīšanu!
vot
v
ir gan tie rietumi duraki: Nesaprot, ka Makedonijas dalība NATO un Krievijas pretestība ir makedonijas tautas labā....Viss ko Kremlis dara un darīja pēdējos 1000 gados bija iekaroto tautu labā...bet tie duraki to nesaprot un grib prom no mums.
punkts
p
Kāds putlandei sakars ar Ziemeļmaķedoniju, pats čekists var paskaidrot?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits