Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Krievijā ieslodzītais ukraiņu režisors Sencovs zaudējis 30 kilogramus, bet nepārtrauks badastreiku

Ukraiņu režisors Oļehs Sencovs, kurš Krievijā izcieš 20 gadu cietumsodu un jau 86 dienas ievēro badastreiku, nokrities svarā par 30 kilogramiem un cieš no sirdsdarbības problēmām, ziņu aģentūrai AFP otrdien atklājis Sencova advokāts Dmitrijs Dinze.

Dinze, kurš otrdien apmeklēja Sencovu kolonijā Jamalas Ņencu autonomajā apvidū, sacīja, ka Sencovam ir ļoti zems hemoglobīna līmenis un viņa sirdsdarbības ātrums samazinājies līdz 40 sitieniem minūtē.

"Viņš izskatās slikti," atzina advokāts, noraidot ieslodzījuma vietas ziņoto, ka Sencova veselības stāvoklis ir vērtējams kā apmierinošs.

42 gadus vecais Sencovs atsakās no ēdiena kopš 14.maija, pieprasot, lai Krievija atbrīvo visus politieslodzītos. Viņš dzer tikai ūdeni un viņa organismā nepieciešamās vielas ievada ar sistēmu.

Jūlija sākumā Sencova māsīca, kura bija apmeklējusi viņu ieslodzījuma vietā, žurnālistiem sacīja, ka viņš nokrities svarā par 15 kilogramiem, piebilstot, ka agrāk 1,90 metrus garais vīrietis svēris 100 kilogramus.

Sencovs tika aizturēts 2014.gada 11.maijā Krievijas okupētajā Krimā aizdomās par "teroraktu plānošanu", un 2015.gada augustā Krievijas tiesa viņam piesprieda 20 gadu cietumsodu, kas viņam jāizcieš stingra režīma kolonijā.

Tiesa atzina, ka Sencovs esot vainīgs mēģinājumos sarīkot teroraktus Krievijas okupētajā Krimas pussalā. Pats Sencovs jebkādu savu vainu noliedzis.

Otram šajā lietā notiesātajam ukraiņu aktīvistam Oleksandram Koļčenko tiesa piesprieda desmit gadu cietumsodu.

Kaut arī nedz Sencovs, nedz Koļčenko nav lūguši piešķirti viņiem Krievijas pilsonību, viņi tika tiesāti kā Krievijas pilsoņi.

Sencovs sākotnēji tika turēts kolonijā Sibīrijā, bet 2017.gada oktobrī tika pārvests uz Arktikas koloniju Jamalas Ņencu autonomajā apvidū.

Dinza sacīja, ka viņa klients apzinās, ka badastreika rezultātā var nomirt.

"Viņš ir gatava cīnīties par savu nostāju līdz beigām," sacīja advokāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits