Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Krievija kavē izmeklēšanas sākšanu par ķīmisko ieroču uzbrukumiem Sīrijā

Krievija trešdien paziņoja, ka tā turpina izvērtēt detaļas tam, kā būtu izveidojama Sīrijas ķīmisko ieroču uzbrukumu ANO izmeklēšanas komanda, tādējādi kavējot Drošības padomes galīgo lēmumu par izmeklēšanas sākšanu.

Pagājušajā mēnesī Krievija - viena no galvenajām Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotajām - kopā ar pārējām 14 Drošības padomes valstīm atbalstīja rezolūciju par šādas izmeklēšanas komandas izveidošanu.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns pagājušajā nedēļā informēja par savu plānu izveidot trīs cilvēku komandu.

Padomei tika atvēlētas piecas dienas laika atbildes sniegšanai uz šo ierosinājumu, tomēr Krievija līdz atbildes termiņa beigām - otrdienai - nebija paudusi atbalstu Bana Gimuna misijas plānam.

"Mēs joprojām pie tā strādājam," žurnālistiem sacīja Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins. "Tas ir samērā tehnisks jautājums, un mēs gribam būt absolūti pārliecināti."

Diplomāti skaidro, ka Maskava vēlas, lai lielāka uzmanība tiktu pievērsta ķīmisko ieroču izmantošanai Islāma valsts uzbrukumos Sīrijā un Irākā.

Medijos parādījušās ziņas, ka Islāma valsts pagājušajā mēnesī pielietojusi iprītu pret kurdu kaujiniekiem Irākā un Sīrijas ziemeļos, netālu no Alepo.

ANO Drošības padome 2013.gada 27.septembrī pieņēma rezolūciju par Sīrijas ķīmisko ieroču iznīcināšanu. Rezolūcijā arī pausts nosodījums togad 21.augustā Damaskas pievērtē notikušajam ķīmisko ieroču uzbrukumam. Tajā tika nogalināti vairāki simti cilvēku.

Sīrijas valdība šī uzbrukuma sarīkošanā apsūdzējusi nemierniekus, kas šādi gribējuši izprovocēt ASV militāru intervenci. Nemiernieki notikušajā apsūdzēja valdību.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā Islāma valsts"un ar Al Qaeda saistītā Al Nusra. Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits