Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Krievijā notiek pirmās krīzes laika vēlēšanas

Šodien, 1.martā, 79 Krievijas reģionos notiek vietējo – reģionālo un pilsētu – deputātu, mēru un parlamentu vēlēšanas. Šīs ir pirmās vēlēšanas pēc ekonomiskās krīzes iestāšanās, un tās var uzskatīt par savdabīgu eksāmenu partijai Vienotā Krievija, raksta portāls news.ru. Vēlēšanas parādīs, vai ir mainījusies uzticība varai reģinos.

Tieši krīze kļuvusi par varas galveno konkurentu, raksta portāls. Bijušā Krievijas prezidenta, tagad premjera Vladimira Putina partijai jau piederēja balsu vairākums gandrīz visos reģionālajos parlamentos.

Par to, ka tautas noskaņojums reģionos ir dažāds, liecina arī daudzās pretvaldības akcijas, kas notiek Krievijas reģionos. Pēc tam, kad komunistu partija paziņoja par Viskrievijas protesta akciju 31.janvārī, Vienotā Krievija tajā pašā dienā noturēja tikpat vērienīgu un līdzīgu akciju valdības atbalstam.

Kad Vladivostokā vairāk nekā tūkstotis cilvēku izgāja ielās, prasot valdības atkāpšanos, tajā pašā laikā Maskavā Kremļa politikas atbalstītāji – jauniešu organizācijas – noturēja mītiņu, atbalstot V.Putina politiku.

Valdības oponenti varas partiju tur aizdomās par administratīvo resursu izmantošanu un godīgas konkurences principu neievērošanā. Taču varas partijai Vienotā Krievija ir arī «problēmreģioni», kuros Vienotajai Krievijai joprojām nav absolūtā balsu vairākuma – divi no tiem ir Vladimiras apgabals un Ņencu autonomais apgabals.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits