Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Krievijā pansionātā ugunsgrēkā iet bojā 23 cilvēki

Gan Valsts prezidents Valdis Zatlers, gan ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) izteikuši līdzjūtību Krievijai saistībā ar traģisko ugunsgrēku veco ļaužu pansionātā Podjelskas ciematā, kur bojā gājušas vismaz 23 personas. Ciemats atrodas Komi republikā.

V. Zatlers līdzjūtības vēstuli nosūtījis Krievijas Federācjias prezidentam Dmitrijam Medvedevam, savukārt M. Riekstiņš - ārlietu ministram Sergejam Lavrovam.

Aģentūra LETA raksta, ka ugunsgrēkā, kas sestdien izcēlās kādā veco ļaužu pansionātā Komi autonomajā republikā Krievijas ziemeļos, gājuši bojā 23 cilvēki, aģentūrai AFP pavēstīja vietējās pašvaldības pārstāve Ļubova Terentjeva. "Saskaņā ar sākotnējo informāciju 23 cilvēki gājuši bojā, bet trīs izglābti," telefonsarunā no Komi galvaspilsētas Siktivkaras teica Terentjeva.

Pēc viņas stāstītā, ugunsdzēsēji tika izsaukti ap pulksten 18.20 (17.20 pēc Latvijas laika), taču arī pēc divām stundām ugunsgrēks, kas plosījās vairāk nekā 1000 kvadrātmetru platībā, vēl nebija lokalizēts. Veco ļaužu pansionāts atrodas Podeļskas ciemā vairāk nekā 100 kilometrus no Siktivkaras. Pārstāve nevarēja pateikt, cik cilvēku bijis pansionātā, kad izcēlās ugunsgrēks. Līdz šim gruvešos atrastas 23 cilvēku mirstīgās atliekas.

Kā izteicās kāds Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvis, ēkā ugunsgrēka izcelšanās brīdī varēja atrasties ap 60 cilvēku, ziņo aģentūra "Interfax". Savukārt cits ministrijas pārstāvis - Grigorijs Gorbunovs - televīzijas Pirmajā kanālā paziņoja, ka pansionātā bijuši reģistrēti kopskaitā 26 cilvēki, vēsta aģentūra LETA. "Ugunsdzēsēji tika izsaukti daudz par vēlu, un, kad viņi ieradās, liesmas jau bija pārņēmušas visu ēku," viņš teica.

Ārkārtas situāciju ministrija svētdienas rītā ziņoja, ka mājā dzīvojuši vēl trīs cilvēki -- apsargs, kura līķis tika atrasts, kā arī medmāsa un sociālais darbinieks, kuru liktenis pagaidām nav zināms. Reģionālās administrācijas pārstāvis Konstantīns Bobrovs aģentūrai ITAR-TASS teica, ka šī vienstāvu koka ēka bijusi parasta dzīvojamā māja, taču Ārkārtas situāciju ministrija apstiprināja, ka tā bijusi māja "veterāniem, veciem ļaudīm un invalīdiem".

Aģentūra LETA raksta, ka Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs devis rīkojumu rūpīgi izmeklēt šo incidentu, ziņo Krievijas mediji. Līdz šim izmeklēšanas komisija uzskata, ka ugunsgrēka cēlonis varēja būt neuzmanīga smēķēšana. "Provizoriskais ugunsgrēka cēlonis Komi ir neuzmanīga apiešanās ar uguni. Varbūt kāds no iemītniekiem kārtīgi nenodzēsa cigareti," sacīja Bobrovs.

Augustā ugunsgrēkā kādā veco ļaužu pansionātā pilsētā netālu no Krievijas un Ukrainas robežas gāja bojā četri cilvēki. Vismaz 30 cilvēki gāja bojā ugunsgrēkā citā pansionātā 2007.gadā Tulas rajonā dienvidos no Maskavas, bet 2006.gada decembrī 45 sievietes gāja bojā kādā narkomānu rehabilitācijas centrā Maskavā, kur ugunsgrēks acīmredzot tika tīši izraisīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits