Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Krievijā piekauts vēl viens žurnālists

Krievijā piekauts vēl viens žurnālists, Maskavas apgabalā esošās pilsētas Žukovskas vietējā laikraksta Žukovskije Vesti darbinieks, Anatolijs Adamčuks, vēsta Krievijas ziņu aģentūra Lenta.ru. Uzbrukums tiek saistīts ar žurnālista profesionālo darbību.

Cietušā žurnālista kolēģis Sergejs Grammatins sarunā ar radiostaciju Eho Moskvi stāsta, ka A. Adamčuks viņam zvanījis ap pulksten 2:30 līdz 2:40 naktī un stāstījis, ka viņam nupat kā redakcijas tuvumā uzbrukuši divi vīrieši. S. Grammatins arī informēja, ka A. Adamčukam ir viegls smadzeņu satricinājums, neliela galvas trauma, tomēr viņš šobrīd pēc izmeklēšanas slimnīcā jau atrodas mājās, raksta ziņu aģentūra Newsru.com.

A. Adamčuks un viņa kolēģi domā, ka žurnālistam uzbrukts viņa profesionālās darbības dēļ. Pēdējā laikā žurnālists rakstījis publikācijas par bērniem, kuri aizturēti par to, ka protestējuši pret vietējā meža izciršanu. Policijas darbinieki savukārt uzskata, ka žurnālistam uzbrukts aplaupīšanas nolūkos, raksta ziņu aģentūra Newsru.com.

Savukārt ziņu aģentūrā Reuters publicētā informācija vēsta, ka pēc plānotās meža izciršanas tā vietā tiktu izbūvēta automaģistrāle.

A. Adamčuks norāda, ka uzbrukums neesot bijis veikts ar mērķi viņu aplaupīt. Vienīgā pazudusī lieta esot atmiņas karte, kura atradusies žurnālista kabatā. S. Grammatins stāsta, ka šobrīd mēģina noskaidrot to, vai uzbrucēji esot paņēmuši atmiņas karti, vai arī tā ir vienkārši pazudusi, raksta Newsru.com.

A. Adamčuks tika piekauts tikai divas dienas pēc Krievijas laikraksta Kommersant žurnālista Oļega Kašina nežēlīgas piekaušanas. Šobrīd O. Kašins atrodas mākslīgajā komā. Lai gan vēl nav skaidri zināmi šo uzbrukumu motīvi un nav pierādīta to saistība, abi žurnālisti ir veidojuši rakstus par Maskavas apkārtnes mežu saglabāšanu, raksta ziņu aģentūra Associated Press.

Krievijā kopš 2000. gada jau ir 19 neatrisinātas žurnālistu slepkavību lietas. Saskaņā ar Ņujorkā bāzētās Žurnālistu aizsardzības komitejas datiem Krievija ierindojas 8. vietā pasaulē starp valstīm, kurās regulāri tiek nogalināti žurnālisti, bet šīs lietas tā arī netiek atklātas, ziņo Associated Press.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits