Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Krievija sper identisku soli pret Čehiju par diplomātu izraidīšanu

Krievija ar identisku pretsoli atbildējusi uz Čehijas lēmumu izraidīt no valsts divus krievu diplomātus, kurus Prāga tur aizdomās par spiegošanu. "Čehijas puses nedraudzīgā rīcība, pasludinot divus mūsu diplomātus par persona non grata, nevarēja palikt bez atbildes," otrdien aģentūrai Interfax paziņoja vārdā neminēta Krievijas amatpersona. "Diviem Čehijas vēstniecības Maskavā darbiniekiem pieprasīts atstāt Krieviju."

Nedēļas nogalē Čehijas ziņu portālā idnes.cz, atsaucoties uz avotiem diplomātu aprindās, parādījās informācija, ka Krievijas vēstniecības Čehijā militārā atašeja vietnieks izraidīts no valsts, bet vēl viens krievu diplomāts saņēmis rekomendāciju neatgriezties no atvaļinājuma.

Portāls rakstīja, ka Čehijas militārais izlūkdienests saņēmis informāciju, ka abi diplomāti strādājuši Krievijas specdienestu labā. Čehijas Ārlietu ministrija un Krievijas vēstniecības pārstāvji atteicās sniegt komentārus par Krievijas diplomātu izraidīšanu, vēsta NEWSru.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs par krievu diplomātu izraidīšanu no Čehijas izteicās ierasti skarbā tonī. "Tā ir kārtējā provokācija," viņš noteica, bet sīkāk uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits