Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Krievijas juridiskās personas samaksājušas Flinnam 55 500 dolāru

Krievijas un ar Krieviju saistītas juridiskās personas ir samaksājušas bijušajam ASV prezidenta Donalda Trampa padomniekam nacionālās drošības jautājumos Maikam Flinnam 55 500 ASV dolāru par dažādiem darbiem, tostarp banketa apmeklēšanu, kurā bija arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, liecina ceturtdien publiskoti dokumenti.

Atvaļinātais ģenerālis Flinns, kurš savulaik vadījis ASV Aizsardzības izlūkošanas aģentūru, nopelnīja 33 000 dolāru par to, ka 2015.gada decembrī apmeklēja telekanāla RT rīkoto banketu. ASV tagad atzīst RT par Krievijas izlūkdienestu atzaru.

Šis Flinna brauciens uz banketu Maskavā, kur viņš sēdēja pie centrālā galda kopā ar Putinu, bija labi zināms fakts.

Par Flinnam samaksātās naudas daudzumu ir pirmoreiz atklāti paziņots dokumentos, kurus publiskoja demokrātu kongresmenis Elaiža Kamingss. Viņš arī aicināja izmeklēt, vai Flinns pārkāpis Aizsardzības ministrijas drošības noteikumus, pieņemot šo un citus maksājumus no Krievijas juridiskajām personām.

Flinns 13.februārī bija spiests atkāpties no prezidenta padomnieka nacionālās drošības jautājumos amata pēc tam, kad kļuva zināms, ka viņš melojis par viņa un Krievijas vēstnieka telefonsarunu saturu. Šīs sarunas notika 2016.gada beigās.

Kamingss no Pārstāvju palātas Valdības pārraudzības komitejas vēstulē, kas bija adresēta Trampam, aizsardzības ministram Džeimsam Matisam un Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoram Džeimsam Komijam, atzīmēja arī to, ka Flinns saņēmis 11 250 dolārus no Krievijas čārterreisu aviosabiedrības un 11 250 dolārus no Krievijas kiberdrošības firmas Kaspersky ASV atzara.

Kamingss arī atzīmēja, ka Flinns tikai pēdējās nedēļās oficiāli paziņojis, ka pērn viņš tika nolīgts lobijam Turcijas labā par 530 000 dolāru.

"Es nespēju atcerēties nevienu reizi mūsu valsts vēsturē, kad prezidents par savu padomnieku nacionālās drošības jautājumos būtu izraudzījies kādu, kurš pārkāpis Konstitūciju, pieņemot desmitiem tūkstošu dolāru no globāla pretinieka, kas uzbrucis mūsu demokrātijai," sacīja Kamingss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits