Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Krievijas militāristi atzīst savu kodolspēku vājumu

Krievijas armijas augstākā virspavēlniecība piektdien atzinusi, ka pēc 2015. gada ASV plānotā pretraķešu aizsardzības sistēma Austrumeiropā būs spējīga notriekt krievu starpkontinentālās ballistiskās raķetes, vēsta NESWru.

Līdz šim Krievija apgalvoja, ka krievu raķetes tuvāko 15 līdz 20 gadu laikā nespēs iznīcināt neviena pretraķešu aizsardzības sistēma. «Īstenojot pretraķešu aizsardzības sistēmas trešo un ceturto posmu, situācija pilnībā ir mainījusies. 400 pārtvērēju uz 40 kuģiem [Rumānijā] un pretraķešu radari Polijā. Tie ir reāli draudi mūsu kodolsavaldīšanas spēkiem,» paziņoja Krievijas Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks Andrejs Tretjaks. Viņš arī atklāja, ka Maskavai nav plāna, kas saistīts ar ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas elementu izvietošanu Krievijas tuvumā.

Savukārt Ģenerālštāba priekšnieks Nikolajs Makarovs brīdināja par jaunu bruņošanās sacensību, ja Vašingtona nespēs pārliecināt Krieviju, ka pretraķešu aizsardzības sistēmas izvietošana Austrumā neradīs draudus Krievijas kodolspēkiem. Pretējā gadījumā Krievija būšot spiesta veikt atbildes pasākumus.

Arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs šonedēļ piedraudēja ar jaunu auksto karu, ja Krievija netiks iekļauta pretraķešu aizsardzības sistēmā. Tādā gadījumā Maskava varētu izstāties no Stratēģiskā bruņojuma ierobežošanas līguma, kas stājās spēkā šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits