Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Krievijas un Ķīnas vērtējums pasaulē pasliktinās

Par spīti Pekinas Olimpiskajām spēlēm Ķīnu pasaulē vērtē negatīvāk kā pirms gada, liecina BBC World pasūtīts pētījums, kura laikā vairāk nekā 13 tūkstošiem 21 valsts iedzīvotāju tika lūgts novērtēt lielvaru ietekmi uz pasauli. Kritumu pasaules vērtējumā piedzīvoja arī Krievija, taču ASV tagad vērtē pozitīvāk kā pirms gada un pirmo reizi kopš 2005.

gada - pozitīvāk nekā Krieviju. "Jo vairāk Krievija izturas kā bijusī Padomju Savienība, jo mazāk tā patīk citu valstu iedzīvotājiem," _BBC_ norādīja aptaujas veicēju _GlobeScan_ vadītājs Dags Millers, norādot, ka aptauja veikta pirms gāzes skandāla.

Ķīnas ietekmi uz pārējo pasauli par pozitīvu uzskatīja 39% respondentu, bet par negatīvu - 40% jeb par 6 procentpunktiem vairāk kā pirms gada. "Mūsu aptaujas rezultāti liecina, ka Ķīnai vēl daudz jāmācās par pasaules iedzīvotāju prāta un sirds iekarošanu," sacīja D.Millers. Krievijai šie rezultāti bija, attiecīgi, 30% un 42%, bet ASV - 40% un 43%.

Pozitīvāko novērtējumu pētījumā izpelnījās Vācija un Lielbritānija, bet sliktāko: Irāna, Izraēla, Pakistāna un Ziemeļkoreja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits