Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kušnē: ES apspriež sankcijas pret Krieviju

Eiropas Savienības līderi pirms pirmdien paredzētā sammita apsver iespēju noteikt sankcijas pret Krieviju, ceturtdien sacīja Francijas ārlietu ministrs Bernārs Kušnē. Parīzē notiekošā preses konferencē viņam jautāja par iespējamo ES reakciju uz Maskavas atteikšanos izvest karaspēku no Gruzijas, uz ko B.Kušnē atbildēja: "Tiek apspriestas sankcijas un citas iespējas."

To uzreiz nosodīja viņa Krievijas kolēģis Sergejs Lavrovs, sakot, ka šādus plānus izraisījusi "slimīga fantāzija". "Manuprāt, tas pierāda viņu absolūto neizpratni," ministrs sacīja žurnālistiem Tadžikistānā.

Eiropas Savienības prezidējošā valsts Francija ES valdību vadītāju tikšanos sasaukusi, lai apspriestu Gruzijas krīzi. "Mēs cenšamies izstrādāt spēcīgu dokumentu, kas apliecinātu mūsu apņēmību nepieņemt [norises Gruzijā]," sacīja B.Kušnē. "Protams, tur būs minētas arī sankcijas. Pirms tikšanās nevēlos par tām runāt. Pašlaik vēl pie tām strādājam ar saviem 26 kolēģiem," piebilda B.Kušnē. Viņš īpaši uzsvēra, ka pati Francija nepieprasīja sankcijas. "Es tās nepiedāvāju," viņš teica. "Taču tās noteikti tiks piedāvātas. Dažas valstis jau ir prasījušas, lai tās tiktu iekļautas. Francija neatbalsta attiecību pārtraukšanu ar Krieviju. Mēs problēmas risināsim pārrunās. Taču mēs labi apzināmies, ka tam būs vajadzīgs laiks."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits