Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijā var palielināties Krievijas pilsoņu skaits

Krievijas Valsts domes plenārsesijā plānots izskatīt likumprojektu, kas paredz nodrošināt tautiešiem pilsonību, izmantojot vienkāršotu procedūru. Tas var izraisīt pastiprinātu Latvijas nepilsoņu interesi par Krievijas pilsonību, kā rezultātā Latvijā var palielināties Krievijas pilsoņu skaits, - informē interneta portāls freecity.lv.

Vienokāršotā pilsonības iegūšanas kārtība paredz, ka netiks ņemti vērā līdzšinējie kritēriji - piecu gadu uzturēšanās Krievijā, likumīgs iztikas avots, krievu valodas zināšanu pakāpe.

Projekta autori - Krievijas vicespīkers Iļjass Umahanovs un senatori Vladimirs Džabarovs un Vjačeslavs Fetisovs - faktiski piedāvā Krievijas pases visiem ārzemniekiem, kas iekļaujas jēdzienā "tautieši", kā tas ir iekļauts likumā "Par Krievijas Federācijas valsts politiku attiecībā uz tautiešiem ārvalstīs."

Džabarovs skaidro, ka uzskata šo likumprojektu par būtisku soli, lai īstenotu humāno un politisko saistību ar tautiešiem, kuri ne pēc savas gribas pēc PSRS sabrukuma kļuva par ārzemniekiem attiecībā uz savu vēsturisko dzimteni. "1991.gadā Krievija no šiem cilvēkiem novērsās. Viņiem ir neapstrīdamas tiesības uz pilsonību izcelsmes dēļ vien. Šos birokrātiskos šķēršļus mēs atceļam," izteicies Džabarovs.

Pašlaik aptuveni 52% no 15 miljoniem tautiešu ārzemēs neizslēdzot iespēju pārcelties uz Krieviju, taču Džabarovs precizē, ka visiem uzreiz pilsonība netikšot piešķirta. Lavībnveidōiga interese par Krievijas pilsonību bijusi 1990.gadu sākumā, taču tagad situācija esot stabilizējusies, daudzās kaimiņvalstīs tautiešiem ir atšķirīga situācija.

Likumprojekts Krievijas Valsts domē iesniegts 18.septembrī, 12.oktobrī atbalstīts atbildīgajā komitejā, pašlaik tiek gatavots izskatīšanai Valsts domes plenārsesijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits