Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lukašenko noliedz, ka lēmums par Krievijas aviobāzi jau būtu pieņemts

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko noliedz, ka lēmums par Krievijas gaisa spēku bāzes izvietošanu Baltkrievijas teritorijā jau būtu pieņemts, pirmdien vēsta laikraksts Kommersant.

Par to, ka 2015.gadā Baltkrievijā tiks izvietots Krievijas kara aviācijas pulks un gaisa spēku bāze, pēc tikšanās ar Lukašenko 23.aprīlī pavēstīja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Pirmās Krievijas gaisa spēku lidmašīnas Baltkrievijā ieradīsies jau šogad, sacīja ministrs.

Lukašenko, tiekoties ar Šoigu, šajā jautājumā nenāca klajā ne ar kādiem paziņojumiem, tomēr pēc tam, kad paša valstī tika apvainots "suverenitātes nodošanā", bija spiests sniegt paskaidrojumus. "Jūs ziniet manu raksturu. Es neesmu tas prezidents, kurš kaut ko savu kādam atdos, nerunājot par pašu augstāko - par suverenitāti," piektdien žurnālistiem skaidrojis prezidents.

"Kas attiecas uz aviācijas bāzi - tas, varbūt, zināmā mērā izskanēja kā bāze. Nē, runa ir par piegādēm mūsu bruņotajiem spēkiem. Kādā formā? Par to mēs vēl vienosimies, vai tā būs bāze, vai arī mēs esošajās Baltkrievijas armijas daļās piegādāsim Krievijas iznīcinātājus. Par šo jautājumu vēl tiek spriests."

Lukašenko arī norādīja, ka viņam "kā virspavēlniekam" pietrūkst "divu desmitu modernu lidmašīnu". Baltkrievija iepērk "tikai padomju, tagad - Krievijas, lidmašīnas Su-27 un MiG-29, ir vajadzīgas tikai tādas vai arī vēl modernākas lidmašīnas, lai nodrošinātu mūsu robežu neaizskaramību", viņš piebilda.

Tostarp Krieviju Lukašenko reakcija esot pārsteigusi, norāda Kommersant. Pušu starpā bija panāktas "pietiekami konkrētas vienošanās" par gaisa spēku bāzes izvietošanu, sacīja informācijas avoti Krievijas Aizsardzības ministrijā, piebilstot, ka Lukašenko paziņojumi ir mēģinājums trešo pušu priekšā attaisnoties par "normālām divu valstu attiecībām".

Savukārt bijušais Baltkrievijas premjerministrs Mihails Čigirs laikrakstam izteica pieņēmumu, ka Lukašenko necenšas taisnoties NATO priekšā, bet ka šie izteikumi ir kārtējā kaulēšanās. Lukašenko ļaujot noprast, ka bāzes izvietošana vēl ir neskaidra, grib panākt piekāpšanos citās svarīgās sfērās, skaidroja ekspremjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits