Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Maskavas izvirzīto noteikumu dēļ Muižnieks atceļ vizīti Krievijā

Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks otrdien paziņojis, ka spiests atcelt plānoto vizīti Krievijā, jo Maskava noteikusi nepieņemamus ierobežojumus viņa dienaskārtībai.

"Pēdējo mēnešu laikā esmu apspriedis ar Krievijas varasiestādēm savu nolūku apmeklēt Krievijas Federāciju oktobra trešajā nedēļā, lai pievērstos vairākām steidzamām cilvēktiesību problēmām. Ar dziļu nožēlu man jāpaziņo, ka šī vizīte nenotiks nepieņemamu ierobežojumu dēļ, kurus Krievijas varasiestādes vēlas uzspiest manai programmai," teikts Muižnieka izplatītajā paziņojumā.

Konkrēti Krievija vēlējusies ierobežot Muižnieka vizīti ar 48 stundām, ļaujot viņam uzturēties vienīgi Maskavā. Muižnieks norādījis, ka tas liedzot viņam veikt jēgpilnu valsts apmeklējumu, kādus viņš veic visās Eiropas Padomes dalībvalstīs, kuru laikā notiek tikšanās gan ar varasiestāžu, gan cilvēktiesību institūciju, gan pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

Muižnieks uzsvēris, ka viņa darba būtiska sastāvdaļa ir vienlīdzīga izturēšanās pret visām dalībvalstīm un Krievijas izvirzīto īpašo noteikumu pieņemšana būtu netaisnīga pret citām dalībvalstīm un neefektīva attiecībā uz cilvēktiesību situāciju Krievijā.

Komisārs arī norādījis, ka dalībvalstu pienākums ir gādāt, lai viņš varētu neatkarīgi un efektīvi pildīt savas funkcijas, tostarp nodrošinot tikšanās iespējas ar atbilstošajām personām un savlaicīgi sniedzot nepieciešamo informāciju.

Taču Krievijas varasiestādes šīs prasības nav pildījušas, atzinis Muižnieks, paužot par to satraukumu un dziļu nožēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits