Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Medvedevs pasludina karu pret alkoholismu Krievijā

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs nolēmis reizi par visām reizēm gūt panākumus līdz šim gan PSRS, gan Krievijā nesekmīgajā cīņā ar "alkoholisma pandēmiju" sabiedrībā. Prezidents Krievijas valdībai iesniedzis virkni uzdevumu, kas jāveic, lai viņa pasludināto misiju izpildītu.

Aizmetņi D.Medvedeva uzdevumiem mazināt alkohola patēriņu meklējami 12.augustā, kad Sočos notika valdības un reģionu pārstāvju sanāksme, kurā Krievijas prezidents teica, ka viņa sirds sažņaugusies, uzzinot, cik lielu daudzumu degvīna izdzer Krievijas iedzīvotāji.

Krievijas prezidents piektdien uzdeva valdībai kopā ar sabiedriskajām organizācijām un reģionālajām apvienībām izstrādāt koncepciju valsts politikai alkoholisma mazināšanai Krievijas iedzīvotāju vidū, īpašu uzmanību veltot nepilngadīgajiem un jauniešiem. D.Medvedevs arī paziņoja, ka līdz 2010.gada 1.martam jāizlemj, kādas ir iespējas ieviest valsts monopolu etilspirta ražošanai un alkoholisko izstrādājumu izplatīšanai, raksta NEWSru.

Prezidents licis valdībai izstrādāt likumprojektu, kas noteiktu stingrākus administratīvos sodus par alkoholisko dzērienu pārdošanu nepilngadīgām personām un ierosināt kriminālprocesu, ja pārkāpums veikts atkārtoti. Plānots, ka varētu palielināt akcīzes nodokli stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Krievijas 2010.gada budžeta projektā iepriekš bija ierakstīts akcīzes nodokļa palielinājums pat par 30 procentiem, tomēr vēlāk no šīs idejas atteicās.

Kā vēsta aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz Kremļa preses dienestu, līdz 2009.gada 1.decembrim valdībai jāievieš noteikumi, kas aizliedz vieglā alkohola tirdzniecību pudelēs, kuru tilpums ir lielāks par 0,33 litriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits