Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

NATO apsvērs iespējas atjaunot attiecības ar Krieviju

NATO pieņēmusi lēmumu izskatīt jautājumu, kā NATO-Krievijas padomi izmantot politisko attiecību atjaunošanai ar Krieviju, paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Mēs pieņēmām lēmumu noskaidrot, kā NATO-Krievijas padomi izmantot kā instrumentu attiecību atjaunošanai ar Krieviju. Mēs izpētīsim šo jautājumu un noteiksim laiku un datumu, kā to var izdarīt," NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē pavēstīja Stoltenbergs.

Pēc Krievijas īstenotās Krimas aneksijas un Austrumukrainas destabilizācijas NATO pērnā gada jūnijā apturēja darbību 2002.gadā izveidotajā NATO-Krievijas padomē, un kopš tā laika nav notikušas tikšanās diplomātu līmenī.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers paziņoja, ka sagaida regulāru Krievijas un NATO diplomātisko kontaktu atjaunošanos tuvākajā nākotnē.

"Ar Krieviju mums ir jābūt stingriem, taču atvērtiem dialogam," sacīja Beļģijas ārlietu ministrs Didjē Reinderss. "Mums jebkurā gadījumā vajag kontaktus starp armijām, lai izvairītos no tādiem incidentiem kā nesen ar Turciju un Krieviju."

Citu valstu ārlietu ministri bija piesardzīgi par iespējām atjaunot NATO-Krievijas padomes darbu.

"Pašlaik NATO notiek diskusija, kā veidot dialogu. Viena iespēja ir politisks dialogs caur NATO-Krievijas padomi, taču ir arī citi veidi, kā to darīt," sacīja Norvēģijas ārlietu ministrs Berge Brende. "Nekādi lēmumi nav pieņemti."

"Mums ir vajadzīgs dialogs, tas ir skaidrs. Tieši kādam ir jābūt dialogam, vēl nav nolemts," norādīja Slovākijas ārlietu ministrs Miroslavs Lajčaks.

"Mums ir vajadzīgas labas attiecības, taču ir arī nepieciešams, lai Maskava gribētu labas attiecības ar NATO," paziņoja Dānijas ārlietu ministrs Kristians Jensens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits