Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

NATO patrulētāji pagājušajā nedēļā piecreiz pavadījuši Krievijas lidmašīnas

Pagājušajā nedēļā NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijas iznīcinātāji piecas reizes pacēlušies gaisā, lai pavadītu Baltijas valstu robežu tuvumā novērotas Krievijas lidmašīnas, pirmdien paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

NATO iznīcinātāji 26.maijā identificēja un pavadīja Krievijas militāro transporta lidmašīnu An-26, kas no Krievijas pamatteritorijas devās Kaļiņingradas apgabala virzienā.

Lidmašīna lidoja saskaņā ar iepriekš iesniegtu lidojumu plānu, ar ieslēgtiem autoatbildētājiem un uzturēja radiosakarus.

NATO iznīcinātāji 27.maijā pacēlās gaisā divas reizes. Pirmo reizi, lai pavadītu divas Krievijas lidmašīnas Su-24, kas nebija iepriekš iesniegušas lidojumu plānus, lidoja ar neieslēgtiem autoatbildētājiem un neuzturēja radiosakarus. Lidmašīnas lidoja uz un no Kaļiņingradas apgabala.

Otro reizi NATO iznīcinātāji pacēlās gaisā, lai pavadītu lidmašīnu An-27, kas lidoja no Kaļiņingradas apgabala uz Krievijas pamatteritoriju. Lidmašīna nebija iepriekš iesniegusi lidojuma plānu, bet lidoja ar ieslēgtiem autoatbildētājiem un uzturēja radiosakarus.

Savukārt 28.maijā NATO iznīcinātāji pacēlās gaisā vienu reizi, lai pavadītu divas Krievijas lidmašīnas SU-27. Iespējams arī, ka tās bija lidmašīnas SU-24. Tās lidoja Kaļiņingradas apgabala tuvumā bez iepriekš iesniegta lidojuma plāna, izslēgtiem autoatbildētājiem un neuzturēja radiosakarus.

Bet 30.maijā NATO iznīcinātāji identificēja un pavadīja militāro transporta lidmašīnu An-26, kas no no Krievijas pamatteritorijas devās Kaļiņingradas apgabala virzienā. Lidmašīna lidoja saskaņā ar iepriekš iesniegtu lidojumu plānu, ar ieslēgtiem autoatbildētājiem un uzturēja radiosakarus. NATO iznīcinātāji 30.maijā pavadīja arī vienu krievu lidmašīnu SU-27, kas lidoja Kaļiņingradas apgabala tuvumā bez iepriekš iesniegta lidojuma plāna, neieslēgtiem autoatbildētājiem un neuzturēja radiosakarus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits