Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Omoniešu uzraudzībā Maskavā atvadās no Krievijas mafijas «krusttēva»

Vagaņkovas kapsētas baznīcā Maskavā otrdien beigusies atvadīšanās ceremonija no piektdien mirušā Krievijas «likumīgā zagļa» Vjačeslava Ivaņkova ar kriminālo iesauku Japončiks, vēsta portāls NEWSru. Pie baznīcas, kuru bija apjozuši aptuveni 30-40 spēcīgas miesasbūves vīri, atradās daudzi vainagi ar sēru lentēm, uz kurām rakstīts: «No Kirovas brāļiem», «No Jaroslavļas brāļiem», «Mīļotajam draugam».

Jau ziņots, ka šogad 28.jūlija vakarā 69 gadus vecais V.Ivaņkovs tika smagi ievainots, kad viņš iznāca no restorāna - kāds nezināms uzbrucējs viņu sašāva vēderā ar snaipera šauteni.Kā vēsta aģnetūra _RIA Novosti_, atvadu cermonijā piedalījās daudz ļaužu, apsardze sērojošos baznīcā ielada ik pa 5-6 cilvēkiem. Kopumā atvadīties no pazīstamā zagļa V.Japončika bija atnākuši aptuveni 500 – 600 cilvēku, vēsta _Interfaks_.V.Ivaņkova nāves cēlonis, kā ziņo tiesu eksperti, ir šovasar gūtais ievainojums, no kura viņš tā arī neatkopās. Japončiku bijis iecerēts apglabāt Vagaņkovas kapsētā līdzās mātes kapam.Avoti Iekšlietu ministrijā iepriekš izteikušies, ka atvadīties no Krievijas «krusttēva» ieradīsies «kriminālās autoritātes no visas pasaules». Kā vēsta izmeklētāji, Japončiks ir pats ietekmīgākais noziedznieks, kas Maskavā nogalināts pēdējo 15 gadu laikā.V.Ivaņkova bēres novēro arī tiesībsargājošo iestāžu darbinieki un specdienesta pārstāvji, lai fiksētu V.Ivaņkova «kolēģus», vēsta Interfaks. Iespējams, ka dažu labu sērotāju tiesībsargi varētu aizturēt.Drošības dienestu un Maskavas _OMON_, kas izvietots trijos autobusos pie kapsētas vārtiem, klātbūtne šajās bērēs nepieciešama arī tāpēc, ka starp bēru dalībniekiem varētu būt iespējami konflikti.Jau ziņots, ka V.Ivaņkovs padomju laikā bijis vairākkārt sodīts. 1992.gadā pēc ilgstoša cietumsoda izciešanas viņš emigrēja uz ASV. Tur 1995.gadā viņu arestēja, un tiesa piesprieda 10 gadu cietumsodu par fiktīvu laulību organizēšanu un 3,5 miljonu dolāru izspiešanu no diviem krievu imigrantiem. ASV V.Ivaņkovu dēvēja par «krievu mafijas vadītāju».Savukārt Maskavas prokuratūra 2000.gadā par divām slepkavībām aizmuguriski viņam uzrādīja apsūdzību. 2004.gadā Krievijas Ģenerālprokuratūra pieprasīja ASV izdot V.Ivaņkovu. Tas arī notika, un tā paša gada jūlijā V.Ivaņkovs tika nosūtīts uz Krieviju. Krievijas tiesībsargi kriminālo autoritāti apsūdzēja divu Turcijas pilsoņu slepkavībā un vēl viena slepkavības mēģinājumā. Tomēr pēc vairākiem gadiem – 2005.gadā – Maskavas pilsētas tiesa V.Ivaņkovu attaisnoja. Kā paziņoja Maskavas prokurora pienākumu izpildītājs Vladimirs Bakuns, septiņi no 12 tiesas piesēdētājiem bijuši kirminālisti, bet Augstākā tiesa spriedumu tomēr atstāja spēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Maskavā izrēķinās ar pazīstamāko Krievijas kriminālo autoritāti

Ivaņkova slepkavības mēģinājuma dēļ varot sākties krievu mafijas kari

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaisa triecienā nogalināts Hamās līderis Libānā

Gaisa triecienā Libānas dienvidos pirmdien nogalināts palestīniešu grupējuma "Hamās" līderis šajā valstī, pavēstīja grupējums, vienlaikus mediji vēsta par triecienu palestīniešu bē...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits