Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Izmeklētājiem vairākas versijas par aviokatastrofu Krievijā

Izmeklētāji izskata aptuveni desmit versijas par naktī uz svētdienu Krievijā notikušo aviokatastrofu, kurā gājuši bojā visi 88 pasažieri, atsaucoties uz Itar-Tass, ziņo portāls newsru.com.

Tiekot izskatīta versija par cilvēcisko faktoru, kā arī tehniskām problēmām. Izmeklētāji nav konkretizējuši, vai tiek izskatīta arī terora akta versija, taču "Aeroflot" direktors Valerijs Okulovs ir paudis pārliecību, ka šāda iespēja tiks vērtēta.

Divas atrastās lidmašīnas "melnās kastes" tiks nogādātas Maskavā.

Kāds avots norādījis, ka "Aeroflot-Nord" lidmašīna "Boeing 737-500" sadalījusies mazās daļiņās un uz zemes lielas detaļas nav atrodamas, un tas varētu liecināt par to, ka lidmašīna uzsprāgusi gaisā. Par aizdegšanos gaisā ziņojuši arī aculiecinieki.

Iepriekš tika pieļauta iespēja, ka aizdedzies viens no lidmašīnas dzinējiem. Avioeksperts Oļegs Panteļejevs gan plašsaziņas līdzekļiem paudis viedokli, ka šāda aizdegšanās nevar būt avārijas iemesls, jo apkalpei izstrādātas konkrētas instrukcijas, saskaņā ar kurām dzinējs tiek atslēgts, savukārt "Boeing" konstrukcija nodrošina drošu lidojumu arī ar vienu dzinēju. Ja aizdegšanās tiešām bijusi, tad tā bijusi plašāka, uzskata eksperts.

“Aeroflot” vadītājs svētdien preses konferencē arī paziņojis, ka lidsabiedrība pārtrauks attiecības ar savu meitas uzņēmumu "Nord", kam būšot jāuzņemas visa atbildība par aviokatastrofu. V.Okulovs teicis, ka par savu reputāciju "Aeroflot" samaksājis ļoti dārgi un turpmākos reisus katra lidsabiedrība izpildīs neatkarīgi.

Diena jau rakstīja, ka naktī uz svētdienu netālu no Permas Krievijā avarēja "Boeing 737-500"  lidmašīna. Tajā atradušies arī vairāki ārvalstu iedzīvotāji, un atsevišķi avoti vēsta, ka, iespējams, arī no Latvijas. Ārlietu ministrijā gan Dienu informēja, ka Latvijas vēstniecība ir sazinājusies ar lidsabiedrību un noskaidrojusi, ka Latvijas valsts piederīgo lidmašīnā nebija. Persona, par kuru bija šāda versija, bijis Krievijas pilsonis ar Latvijas uzturēšanās atļauju, viņš kādu laiku bija dzīvojis Latvijā.

Krievijas amatpersonas apstirpinājušas, ka viens no bojāgājušajiem ir Valsts prezidenta padomnieks, Čečenijas kara veterāns ģenerālis Genādijs Troševs.

Aviokompānijas "Aeroflot-Nord" lidmašīna "Boeing 737-500" veikusi iekšējo lidojumu no Maskavas. Kā vēsta Reuters, lidmašīna ietriekusies zemē, cenšoties nolaisties Permā.

Precizētie dati liecina, ka bojā gājuši 88 cilvēki, viņu vidū arī septiņi bērni, kā arī seši apkalpes locekļi. Vairāki cilvēki esot nokavējuši reisu un devušies uz Permu ar vilcienu, ziņo RIA Novosti. Tiek ziņots, ka kopumā bojāgājušo vidū bija 21 ārzemnieks – deviņi no Azerbaidžānas, pieci no Ukrainas un pa vienam no Francijas, Šveices, ASV, Vācijas, Turcijas, Itālijas.

Pēc Reuters vēstītā, šī esot lielākā aviokatastrofa, kurā iesaistīta Krievijas lidmašīna, kopš 2006.gada augustā, nokrītot "Pulkovo Airlines" lidmašīnai, kas bija ceļā no Melnās jūras uz Sanktpēterburgu, gāja bojā 170 cilvēki.

Tā kā aviokatastrofā cietusi Transsibīrijas dzelzceļa maģistrāle, vilcieni tiek novirzīti pa citu ceļu.

Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš nosūtījis līdzjūtības vēstuli Krievijas kolēģim Sergejam Lavrovam saistībā ar traģisko lidmašīnas avāriju, izsakot līdzjūtību bojāgājušo piederīgajiem, kas aviokatastrofas rezultātā zaudējuši savus ģimenes locekļus un tuviniekus.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits