Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc protesta akcijas Maskavas tiesa divām jaunietēm apcietinājumu nomaina pret mājas arestu

Pēc tam, kad vairāki simti cilvēku šonedēļ Maskavā bija sarīkojuši protesta akciju, tiesa divām ekstrēmismā apsūdzētām jaunietēm pirmstiesas drošības līdzekli apcietinājumu nomainījusi pret mājas arestu.

Maskavas Dorogomilovas rajona tiesa ceturtdien nolēma, ka 18 gadus vecā Anna Pavļikova un 19 gadus vecā Marija Dubovika turpmāk var atrasties mājas arestā. Viņām atļauts kontaktēties tikai ar ģimenes locekļiem un izmeklētājiem, kā arī aizliegts izmantot sakaru līdzekļus, tostarp internetu.

Pavļikova un Dubovika līdz ar vēl astoņiem cilvēkiem ir apsūdzētas ekstrēmistu organizācijas Novoje veļičije (Jaunais diženums) izveidošanā. Šajā organizācijā bija iefiltrējies Krievijas slepenais dienests.

Pavļikovai  un Dubovikai draud līdz 12 gadiem ilgs cietumsods, ja viņas tiks atzītas par vainīgām izvirzītajās apsūdzībās.

Vairāki simti protestētāju, no kuriem daudzi turēja rokās plīša rotaļlietas, trešdien Maskavā pieprasīja jaunietes atbrīvot vai vismaz piemērot viņām mājas arestu.

16. martā Dorogomilovas rajona tiesa noteica drošības līdzekli apcietinājumu sešiem šajā lietā apsūdzētajiem, tostarp Pavļikovai  un Dubovikai, bet vēl četriem apsūdzētajiem kā drošības līdzekli noteica mājas arestu.

Pavļikovas un Dubovikas advokāti un radinieki apgalvo, ka abām jaunietēm veselības stāvoklis apcietinājumā ir pasliktinājies - Pavļikova  ciešot no panikas lēkmēm un dzirdes traucējumiem, bet Dubovikai attīstījies audzējs.

Advokāts Maksims Paškovs ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka apsūdzības ir balstītas uz trīs slepeno aģentu liecībām. Aģenti bija iefiltrējušies grupā, bet pēc grupas locekļu aizturēšanas ar viņiem vairs nav iespējams sazināties.

Paškovs sacīja, ka tieši aģenti mudinājuši pārējos grupas locekļus izveidot ekstrēmistu grupējumu, kura mērķis būtu "atjaunot Krieviju tās agrākajā diženumā" un nodrošināt finansējumu apmācībām ieroču lietošanā.

Advokāts sacīja, ka pārējie grupas dalībnieki, kas tobrīd bija vecumā no 17 līdz 30 gadiem, vienkārši sūdzējušies par stāvokli valstī.

Top komentāri

1984
1
Nu redz, cik ātri notiek procesi anticivilizācijā, ja vien tie ir masu medijiem paradzēti pseidoprocesi. Tikmēr pavisam reālu politieslodzīto Sencovu turēs "da upada", lai čekisti varētu patirgoties ar Rietumiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits