Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Putina jaunie uzdevumi militārajā nedēļā Sočos

Krievijas prezidenta Vladimira Putina pagājušajā nedēļā Soču rezidencē notiekošo ar karu un aizsardzību saistīto sanāksmju virknē izskanējušie aicinājumi visiem uzņēmumiem būt gataviem strauji palielināt militārās produkcijas ražošanu izraisījuši pastiprinātu apspriešanu gan medijos, gan sociālajos tīklos.

Izskanējuši komentāri, ka Putins "uzliek Krievijas ekonomiku uz kara sliedēm" un ka tas "apstiprina Krievijas gatavošanos jaunam karam". 

Daži komentētāji uzsver, ka Putina izteikumi rādot, kādai Krievijas attīstībai jāgatavojas, ja viņš tiks atkārtoti ievēlēts amatā. Savukārt Newsru.com norāda, ka "neko jaunu Putins nepateica". Krievijas pārorientēšana uz kara sliedēm notiekot jau sen, un sanāksmes ar Aizsardzības spēku augstāko vadību un militāri rūpnieciskā kompleksa lielāko uzņēmumu vadību Sočos pēdējos piecos gados notiek katru rudeni un pavasari.

Krievijas laikraksts Kommersant gan atzīmē, ka Putina paziņojums rada vairākus aptaujāto ekspertu jautājumus. Viens no galvenajiem jautājumiem esot, kāpēc aizsardzības nozarei, kurai finansējums nemitīgi pieaugot, joprojām nepietiek savu resursu. Politisko ekspertu grupas vadītājs Konstantīns Kalačovs uzskata, ka Krievijas elektorāts varot visai negatīvi uztvert Putina paziņojumu. To varot interpretēt kā valsts līdzekļu nepietiekamību mobilizācijas gatavības paaugstināšanai, kas liecina, ka valstij ir arvien grūtāk izpildīt sociālās saistības un tāpēc nebūtu slikti daļu izdevumu uzlikt uz Krievijas kapitāla pleciem.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 27. novembra avīzē Diena!

Top komentāri

reptilis
r
Naff ne iespēju ...ne gribēšanas...ne tehnoloģiju Krievijas oligarhiem ražot ieročus......un naudas kariņiem arī naff ...ir tikai troļļošana informatīvajā telpā.
Māris Osis
M
Spēlējas ar zeltīto globusu vēl trakāk kā Hitlers Čaplina komēdijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits