Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Putins aicina uzlabot investīciju piesaisti ekonomiskās izaugsmes veicināšanai

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien prezentēja vērienīgu ārvalstu un iekšzemes investīciju programmu, lai nākamo trīs gadu laikā veicinātu valsts ekonomikas izaugsmi.

Putins valdības sanāksmē, kas bija paredzēta budžeta struktūras sastādīšanai līdz 2016.gadam, pavēstīja, ka Krievijas sociālās drošības sistēma ir atkarīga no ekonomikas izaugsmes. Viņš šonedēļ jau atzina, ka Krievijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsme šogad nesasniegs valdības noteikto mērķi 5% apmērā un veidos vien 2,4%. Tādējādi Putins nonācis neapskaužamā situācijā, jo vājās ekonomikas izaugsmes dēļ valdība nesaņems pietiekamus valsts ienākumus, kas nepieciešami, lai viņš spētu pildīt 2012.gada prezidenta priekšvēlēšanu kampaņā paustos solījumus.

"Visi mūsu mērķi, tostarp attiecībā uz sociālo drošību, var tikt sasniegti tikai ar augstu ekonomikas izaugsmi," sacīja Putins. Viņš uzsvēra, ka šo izaugsmi iespējams sasniegt ar investīciju piesaisti, nodrošinot labvēlīgas nodokļu politikas, kas padara projektus krietni ienesīgākus par ofšoru banku kontiem. "Mums nepieciešams radīt apstākļus, kas padara pievilcīgāku investīciju veikšanu Krievijā tā vietā, lai slēptu tās kādā salā vai tērētu luksusa precēm," norādīja prezidents.

Tāpat Putins arī solīja uzlabot "budžeta caurskatāmību" un restrukturizēt nodokļu sistēmu. Vienlaikus viņš atzina, ka 23 triljonu rubļu (374,9 miljardu latu) vērto militāro izdevumu programmu, kas paredz 400 jaunu ballistisko raķešu un papildu 600 kara lidmašīnu iegādi, varētu nākties atlikt.

Bijušais Krievijas finanšu ministrs Aleksejs Kudrins pēc vairāk nekā desmit gadu darba valdībā 2011.gadā tika atlaists no amata saistībā ar viņa pārmetumiem, ka Putina militāro izdevumu plāns ir pārāk vērienīgs valsts budžetam. Militārie izdevumi tika vērienīgi reklamēti Putina priekšvēlēšanu kampaņā un bija paredzēti kā prestižs projekts, lai demonstrētu Maskavas varenību pret Vašingtonas dominējošo lomu ārlietās.

Putins ceturtdien izteicās, ka atsevišķi valsts uzņēmumi vienkārši nav gatavi palielināt moderno ieroču ražošanu, pat ja tie šobrīd saņēmuši vērienīgus jaunus līgumus. Viņš ierosināja, ka tā vietā šie tēriņi varētu tikt atvēlēti izglītībai un zinātnes attīstībai.

Krievijas amatpersonas jau vairākus mēnešus centušās izstrādāt izaugsmes stratēģiju, kas funkcionētu laikā, kad pasaulē pakāpeniski samazinās cenas Krievijas dabasgāzes un naftas eksportam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits