Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Putins: nākamais Krievijas premjers būs Medvedevs

Krievijas partijas "Vienotā Krievija" līderis Vladimirs Putins partijas kongresā sestdien pauda pārliecību, ka partija ar pašreizējo valsts prezidentu Dmitriju Medvedevu priekšgalā plūks uzvaras laurus 4.decembrī gaidāmajās parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanās, pēc kurām valdību vadīs Medvedevs.

"Esmu pārliecināts, ka "Vienotā Krievija" uzvarēs un, visas tautas atbalstīts, Dmitrijs spēs izveidot jaunu, efektīvi funkcionējošu, jaunu, enerģisku vadības komandu, vadīs Krievijas valdību, lai tupinātu darbu pie visu mūsu dzīves jomu modernizācijas," paziņoja Putins.

Tāpat Putins pieņēma piedāvājumu izvirzīt savu kandidatūru nākamgad martā gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

"Vēlos pateikties par pozitīvo reakciju uz man izteikto piedāvājumu kandidēt uz Krievijas prezidenta amatu. Man tas ir milzīgs gods," kongresa dalībniekiem teica Putins.

Jau vēstīts, ka Putins partijas kongresā sestdien paziņoja, ka "Vienotās Krievijas" saraksta Valsts domes vēlēšanās līderim jābūt valsts Medvedevam, kas savukārt paziņoja, ka ir pieņēmis šo piedāvājumu un aicināja atbalstīt Putina kā nākamā valsts prezidenta kandidatūru.

"Mums pēdējos gados ir izveidojusies prakse, ka "Vienotās Krievijas" vēlēšanu saraksta priekšgalā ir prezidents. Uzskatu, ka nav vajadzības šo tradīciju pārtraukt," uzrunājot kongresa dalībniekus, teica Putins, paziņojot par Medvedeva kā saraksta līdera izvirzīšanu.

Savukārt Medvedevs savā uzrunā aicināja "Vienotās Krievijas" biedrus atbalstīt Putina kandidatūru valsts prezidenta vēlēšanās.

"Uzskatu, ka tas būtu pareizi, ja kongresa dalībnieki atbalstītu partijas priekšsēdētāja Vladimira Putina kandidatūru un valsts prezidenta amatu," teica Medvedevs.

Pēc aplausu vētras Medvedevs paziņoja, ka "šie aplausi man dod tiesības nepaskaidrot, kāda pieredze un autoritāte ir Vladimiram Putinam".

Valsts domes vēlēšanas notiks šogad 4.decembrī, bet Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 2012.gada 4.martā.

Jau ilgāku laiku valdīja intriga par to, kurš no abiem valsts līderiem kandidēs uz prezidenta amatu.

Putins 2008.gadā valsts vadību nodeva Dmitrijam Medvedevam, jo likums liedza viņam ieņemt trešo   prezidentūras  termiņu pēc kārtas.

Gan Putins, gan Medvedevs iepriekš apgalvoja, ka viens ar otru nesacentīsies par prezidenta amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits