Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Putins nosauc Turciju par teroristu sabiedrotajiem

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot notikumus ar Turcijas notriekto krievu militāro lidmašīnu, paziņojis, ka tas ir "sitiens mugurā" kuru veikuši "teroristu līdzzinātāji", vēsta BBC. 

Putins arī paziņojis, ka Turcijas rīcībai būs smagas sekas. Kā vēsta Krievijas aģentūra TASS, prezidents uzskata, ka šādi Turcija mēģina panākt, lai NATO palīdz teroristu organizācijai Islāma valsts. Viņaprāt, šādi rīkoties var tikai teroristu līdzzinātāji. "Šodienas zaudējumi ir salīdzināmi ar sitienu pa muguru, kuru paveikuši teroristu līdzzinātāji," sacījis Putins, norādot, ka šāda rīcība "iziet no kopīgās cīņas ar terorismu rāmjiem".

Viņš arī piebildis, ka Krievijas lidmašīna nav apdraudējusi Turciju un bija norīkota misijā pret teroristiem.

Portāls Diena.lv jau ziņoja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas iznīcinātājs Su-24. Krievija uzsver, ka lidmašīna nav pārkāpusi Turcijas robežu un tā notriekta no zemes 6000 metru augstumā. 

Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam 25. novembrī bija paredzēta vizīte Turcijā. Taču šobrīd paziņots, ka vizīte atcelta. Tāpat arī Krievijas pilsoņus mudina atturēties no ceļojumiem uz Turciju. 

NATO vēstnieki otrdien plkst.17 (plkst.18 pēc Latvijas laika) tiksies ārkārtas sanāksmē."Pēc Turcijas lūguma Ziemeļatlantijas padomei būs ārkārtas sanāksme. Šīs Ziemeļatlantijas padomes ārkārtas sanāksmes mērķis ir informēt sabiedrotos par Krievijas lidmašīnas notriekšanu," paziņoja alianses amatpersona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits