Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Putins pret korupciju vērstos protestus Krievijā salīdzina ar Maidanu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmo reizi komentējis pret korupciju vērstās protesta akcijas, kas 26.martā norisinājās vairākās Krievijas pilsētās. Viņš akcijas salīdzināja ar Arābu pavasari un notikumiem ukraiņu Maidanā, informē Doždj.

"Es personīgi uzstāju uz to, lai jautājumi par cīņu pret korupciju pastāvīgi būtu sabiedrības uzmanības centrā, un es vienmēr pozitīvi uztveru cilvēku vērsto uzmanību uz problēmām," teica Putins.

Viņš arī piebilda, ka uzskata par nepareizu to, ka politiskie spēki izmanto šo instrumentu nevis tāpēc, lai uzlabotu situāciju valstī, bet "savās savtīgajās interesēs".

Putins arī norādīja, ka tamlīdzīgi instrumenti tika izmantoti Arābu pavasara sākumā. "[..] Pie kādiem asiņainiem notikumiem reģionā tas noveda, mēs ļoti labi zinām. Mēs arī ļoti labi zinām to, ka tas [protesti -red.] bija viens no stimuliem un iemesliem apvērsumam Ukrainā," teica Putins.

Krievijas prezidents nosauca par politizētiem Rietumvalstu aicinājumus atbrīvot nesankcionētās demonstrācijās aizturētos. Pēc viņa domām, tas ir spiediens uz valsts iekšpolitisko dzīvi. Putins arī norādīja, ka visiem aizturētajiem ir jāsaņem sods saskaņā ar Krievijas likumdošanu.

Jau vēstīts, ka 26.martā vairāk nekā 90 pilsētās Krievijā notika pret korupciju vērstas akcijas. Daļa no pilsētām protesti nebija saskaņoti, tai skaitā Maskavā.

Top komentāri

heh
h
Tā, putler, bija tikai iesildīšanās.
MCP
M
Un pareizi salīdzina. Tāpēc vien 2014.gadā panikoja un sāka neatgriezeniskas muļķības darīt, ka ļaunākajos murgos rādījās, ka tas pats Krievijā varētu sākties. Droši vien tagad svīst kā žurka - murgi sāk piepildīties.
NEVIS MAIDANS,
N
bet gan PUTLERDANS. Ja Maidans bija Ukrainā, pēdējie nemieri - Putlerijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits