Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Putins runā baida, ka Rietumi cenšas pārvērst Krieviju iznīkstošā teritorijā

Kremļa saimnieks Vladimirs Putins ikgadējā uzrunā Federālajai sapulcei paša sākto karu Ukrainā nodēvējis par "taisnīgu cīņu par Krievijas suverenitāti un drošību", ko atbalsta "absolūts vairākums Krievijas iedzīvotāju", un brīdinājis, ka Rietumu karaspēka ievešana Ukrainā novestu pie "traģiskām sekām", vēsta Svoboda.org.

V. Putins paziņoja, ka rietumvalstis esot izprovocējušas konfliktu Ukrainā, Tuvajos Austrumos un turpinot melot, ka Krievija gatavojas uzbrukt Eiropai. "Tie ir murgi. Tajā pašā laikā paši izraugās mērķus triecieniem pa mūsu teritoriju, izvēlas, kā paši domā, efektīvākos trieciena līdzekļus, sākuši runāt par iespējamu NATO kontingenta nosūtīšanu uz Ukrainu. Mēs atceramies to likteni, kuri kādreiz sūtīja savus kontingentus uz mūsu valsti. Tagad sekas iespējamiem interventiem būs daudz traģiskākas. Viņiem jāsaprot, ka mums arī ir ieroči, kas var iznīcināt mērķus viņu teritorijā. Viss, ko viņi tagad izdomā, ar ko biedē visu pasauli, tas viss reāli draud ar konfliktu, kurā tiek izmantoti kodolieroči, tātad – ar civilizācijas iznīcināšanu," paziņoja V. Putins.

Viņš arī vainoja Rietumus, ka tie vēloties iejaukties Krievijas iekšējās lietās un ievilkt to bruņošanās sacensībā – "atkārtot triku, kas viņiem izdevās 80. gados ar Padomju Savienību". "Rietumi ar to koloniālajiem ieradumiem cenšas ne tikai apturēt mūsu attīstību. Krievijas vietā tiem ir nepieciešama izdziestoša, izgaistoša teritorija. Tiem ir vajadzība ienest mūsmājās nesaskaņas, vājināt no iekšienes. Izdarīt to, ko tie izdarīja citos pasaules reģionos, tajā skaitā – Ukrainā," turpināja V. Putins.

Viņš pavēstīja, ka "bez suverēnas, stipras Krievijas nekāda ilgtspējīga pasaules kārtība nav iespējama". Krievija esot gatava dialogam ar visām valstīm, lai veidotu jaunu "vienlīdzīgas un nedalāmas" drošības sistēmu Eirāzijā. Krievija ar tai draudzīgajām valstīm veidošot jaunu globālu finanšu infrastruktūru, kas ir brīva no politikas. Krievija arī meklēšot jaunus saskares punktus ar partneriem Austrumos un Latīņamerikā. V. Putins arī paziņoja, ka Ukrainā notiekošo Rietumos uztverot kā kaut kādas multfilmas un ka Rietumus padarot aklus rusofobija.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits