Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Putins vizītē Ķīnā ticies ar Orbānu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien Ķīnā ticies ar Ungārijas līderi Viktoru Orbānu un paudis gandarījumu par to, ka viņam joprojām ir saiknes ar dažām Eiropas valstīm.

Šī bija Putina otrā tikšanās ar kādu Eiropas līderi kopš 2022.gada februāra, kad Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā. Neskatoties uz Krievijas sākto karu, Orbāns ir centies uzturēt ciešus sakarus ar Kremli.

"Neskatoties uz to, ka pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos iespējas uzturēt kontaktus un attīstīt attiecības ir ļoti ierobežotas, nevar neradīt gandarījumu tas, ka mūsu saites ar daudzām Eiropas valstīm tiek uzturētas un attīstītas," sacīja Putins, norādot, ka "viena no šīm valstīm ir Ungārija."

Putins sacīja, ka ir "ļoti svarīgi, ka mums ir iespēja ar ES valsti - Ungāriju - apmainīties viedokļiem ne tikai par divpusējiem jautājumiem, bet arī par situāciju Eiropā, pasaulē".

Putins pēdējo reizi ar kādu no Eiropas valstu līderiem tikās 2022.gada aprīlī, kad viņš uzņēma vizītē Austrijas kancleru Karlu Nēhammeru.

Orbāns pēc tikšanās ar Putinu sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja: "Šodien Eiropā visiem prātā ir viens jautājums: vai Ukrainā tiks noslēgts pamiers?" Viņš sacīja, ka Budapeštai vissvarīgākais ir izbeigt "bēgļu plūdus, sankcijas (pret Maskavu) un kaujas mūsu kaimiņvalstī".

Orbāns jau sen ir paziņojis, ka Ungārija neuzņems migrantus, tādējādi nonākot pretrunās ar Briseli. Viņš ir arī iestājies pret Rietumu sankcijām pret Maskavu.

"Abi līderi apsprieda Ungārijas un Krievijas sadarbību gāzes un naftas piegāžu un kodolenerģijas jomā," ziņu aģentūrai MTI sacīja Orbāna preses pārstāvis. Ungārija ir virzījusi uz priekšu atomelektrostacijas paplašināšanu, pie kuras strādā Krievijas valsts kodolenerģētikas aģentūra.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits