Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Sīrijas armija ar Krievijas gaisa atbalstu dodas uz dienvidiem no Alepo

Sīrijas bruņotie spēki piektdien ar Krievijas gaisa atbalstu devušies tālāk uz dienvidiem no Alepo, vēsta novērotāju organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Kopš Maskava 30.septembrī sāka uzlidojumus, lai atbalstītu Damaskas režīmu, Sīrijas armija sākusi uzbrukumus nemierniekiem vismaz četrās provincēs, vēsta organizācija.

Krievijas lidmašīnas atbalsta Sīrijas armiju un tās sabiedroto kaujinieku uzbrukumus valsts centrālās daļas provincēs Homsā un Hamā, kā arī Alepo valsts ziemeļos un Latākijā, piekrastē.

Piektdien Sīrijas armija virzījās uz dienvidiem no provinces galvaspilsētas Alepo, kuru dala režīma un nemiernieku spēki. Tikmēr Krievijas lidmašīnas bombardēja tuvējo Haderas un Han Tumanas ciematu.

"Sīrijas armija piektdien atklāja jaunu fronti un devās pārņemt savā kontrolē Abtīnas un Kadaras ciematus apmēram 15 kilometrus uz dienvidiem no Alepo," pavēstīja SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans.

Viņš norādīja, ka desmitiem Krievijas gaisa triecienu pēdējās 24 stundās skāruši teritoriju, kuru kontrolē vairāki grupējumi, tostarp mērenie nemiernieki, islāmistu kaujinieku un ar teroristisko grupējumu Al Qaeda saistītā Al Nusra fronte.

Maskava apgalvo, ka tās gaisa triecieni ir vērsti pret teroristisko grupējumu Islāma valsts, bet nemiernieki un viņu starptautiskie atbalstītāji saka, ka uzlidojumi visā valstī tiek koncentrēti uz mērķiem, kas nav saistīti ar "Islāma valsti".

Ceturtdien Sīrijas armija ar Krievijas gaisa atbalstu centās padzīta nemierniekus no Homsas provinces ziemeļiem.

Tomēr novērotāji norādīja, ka lielākā daļa nogalināto iepriekšējās dienas cīņās bijuši civiliedzīvotāji.

"Astoņi bērni, 22 sievietes un 13 civilie vīrieši tika nogalināti kaujās, apšaudēs un uzlidojumos," norādīja Abdelrahmans.

Bojā gājuši arī 17 nemiernieku kaujinieki.

Lielbritānijā bāzētā novērotāju organizācija vēstīja, ka Krievijas lidmašīnas piektdien deva triecienus nemiernieku pozīcijām Latākijā, kur atrodas prezidenta Bašara al Asada senču ciemats.

Kopš Sīrijas konflikta sākuma 2011.gadā tajā dzīvību zaudējuši 245 000 cilvēku.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits