Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Skotijas piekrastē apstājies Krievijas kuģis ar Sīrijai domātiem helikopteriem

Skotijas piekrastē apstājies Krievijas kuģis, kura kravā, kā tiek ziņots, atrodas triecienhelikopteri un raķetes, kas tika vestas uz Sīriju. Tas noticis pēc tam, kad Lielbritānijas apdrošināšanas uzņēmums bija atsaucis kuģa apdrošināšanas garantijas.

Lielbritānija apliecināja - tā zinājusi, ka ar kuģi uz Sīriju tiek vesti tehnisko apkopi izgājuši Krievijas ražojuma helikopteri, tomēr konkrētu kuģi neminēja, kā arī attiecās apstiprināt izskanējušās ziņas, ka varasiestādes esot brīdinājušas apdrošinātājus.

Apdrošināšanas uzņēmums Standard Club informēja, ka ir atsaucis kuģim Alaed izsniegtās apdrošināšanas garantijas, kas faktiski nozīmē, ka kuģis nevar turpināt ceļu, līdz to nebūs apdrošinājis cits uzņēmums. Alaed pieder Krievijas kravu pārvadāšanas kuģniecībai Femco.

"Mums tika darīts zināms par apgalvojumiem, ka ar Alaed uz Sīriju tiek vests bruņojums," apliecināja Standard Club pārstāvis. "Mēs jau esam informējuši kuģa īpašniekus, ka apdrošināšanas garantijas tiek atsauktas automātiski, ņemot vērā brauciena raksturu."

Apdrošinātāji arī zināja teikt, ka kuģis ir apstājies Skotijas Rietumu salu piekrastē un ka tā kravā atrodas arī raķetes, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Alaed uzņēmis Mi-25 helikopteru kravu Kaļiņingradā, kur tiem veikta tehniskā apkope, ziņoja laikraksts The Sunday Telegraph. Maskava sākotnēji pārdevusi tos Damaskai padomju varas pēdējos gados.

Lielbritānijas drošības dienesti esot norādījuši Standard Club, ka šīs kravas apdrošināšana pārkāpj Eiropas Savienības Sīrijai noteikto sankciju režīmu, vēsta laikraksts The Daily Telegraph.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits