Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sprādzienā Sanktpēterburgas metro desmit bojāgājušie

Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas metro pirmdien noticis sprādziens, un Krievijas Ģenerālprokuratūra notikušo izmeklē kā terora aktu, vēsta Krievijas mediji.

Eksplozijā gājuši bojā deviņi cilvēki un vismaz 50 ievainoti, atsaucoties uz avotu tiesībsargājošajās iestādēs, vēsta Meduza.io. Starp cietušajiem ir arī bērni.

Ziņots, ka septiņi gājuši bojā notikuma vietā, divi ceļā uz slimnīcu, bet viens slimnīcā. 

No 47 cietušajiem 39 cilvēki ir hospitalizēti un seši no viņiem šobrīd ir smagā stāvoklī, ziņo LETA.

Tomēr joprojām turpina pienākt pretrunīgas ziņas arī par bojāgājušo skaitu. Tā Sanktpēterburgas vietējais ziņu portāls Fontanka.ru vēsta, ka sprādzienā nogalināti 14 cilvēki. Desmit gājuši bojā notikuma vietā, divi miruši slimnīcā, bet vēl viena sieviete - ātrajā palīdzībā. Par pēdējā upura nāves apstākļiem portāls nekādas sīkās ziņas nav sniedzis.

Kā ziņo portāls Meduza.io, meklēšanā izsludināti divi cilvēki. Policija pārbauda iespēju par teroristu pašnāvnieku.

Sākotnēji tika saņemtas pretrunīgas ziņas par vienu vai par diviem sprādzieniem, kas notikuši uz vienas no Sanktpēterburgas metro līnijām, taču Krievijas izmeklēšanas komiteja oficiāli paziņojusi, ka bijusi tikai viena eksplozija, kas notikusi pie stacijas Sadovaja, vilcienam braucot starp stacijām Tehnoloģiskais institūts un Siena laukums.

Tāpat metro atrasts vēl viens neeksplodējis spridzeklis stacijā Sacelšanās laukums, vēsta Doždj. Šis spridzeklis neitralizēts.

Eksploziju izraisījis paštaisīts ar šrapneli pildīts spridzeklis, vēsta Rossija 24. Visas pazīmes liecinot, ka notikušais ir terora akts, uzskata Krievijas Federācijas padomes Aizsardzības un drošības komiteja.

"Bija sprādziens, dzirksteles un putekļi, dūmi ar šaujampulvera smaku. Kad vilciens apstājās Tehnoloģiju institūta stacijā, durvis nestrādāja un cilvēki leca ārā pa logiem," stāstījis aculiecinieks.

Pēc notikušā pastiprināti drošības pasākumi pilsētā, tostarp lidostā, un slēgtas visas metro stacijas.

Šobrīd visa Sanktpēterburgas metro sistēma ir slēgta un visi tajā esošie cilvēki ir evakuēti.

Tikmēr viss virszemes transports darbojas, un pasažieru pārvadājumi ir bezmaksas. Tajā pašā laikā aculiecinieki stāsta, ka pēc sprādziena strauji pieaugusi maksa par taksometru pakalpojumiem, lai gan citi avoti vēsta, ka atsevišķi taksometru pakalpojumu sniedzēji arī pārvadājot pasažierus bez maksas.

Vienlaikus tiek saņemtas ziņas par lieliem satiksmes sastrēgumiem.



Pirmdien Sanktpēterburgā atrodas arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš ieradies uz prokremliskās organizācijas Viskrievijas Tautas fronte kongresu. Putins izteicis līdzjūtību bojāgājušo un cietušo tuviniekiem.

Tikmēr arī Maskavas transporta sistēmā īstenoti pastiprināti drošības pasākumi, tostarp tiek veikta pastiprināta pasažieru pārbaude.

Tiek ziņots, ka kādas aizmirstas somas dēļ viens no metro vilcieniem Maskavā ticis evakuēts.

Drošības pasākumi pastiprināti arī citos Krievijas transporta mezglos un ļaužu masveidīgas pulcēšanās vietās.

Izskanējušas ziņas, ka slēgta arī Sanktpēterburgas Pulkovas lidosta, un visi ienākošie avioreisi tiek novirzīti uz Maskavu.

Tomēr vēlāk pati lidosta noliedza ziņas par slēgšanu, vienlaikus apstiprinot, ka tiekot īstenoti stingri drošības pasākumi un tiek veikta pastiprināta pasažieru un viņu bagāžas pārbaude.

Sanktpēterburgā, sākot no otrdienas, izsludinātas trīs dienu ilgas sēras.

 

 

atjaunināta visa ziņa

Top komentāri

Cilveksv
C
Izsaku līdzjūtību,piederīgiem. .Tas ir šausmīgi,lai vieglās smiltis un debesu valdība viņiem ,nonavetiem.
Elfslayer
E
Neesmu sazvērestības teoriju piekritējs, bet atkal tāda dīvaina sagadīšanās, ka Putins tagad var izvairīties(nu gluži kā FSB sarīkoto teroraktu sakarā Čečenijas kaŗa priekšvakarā) no nepatīkamo atbilžu sniegšanas sakarā ar Medvedjeva(un arī Putjina) korumpēto dzīvesveidu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits