Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ukraina liedz Krievijas aviokompāniju tranzīta lidojumus savā gaisa telpā

Ukrainas valdība trešdien nolēmusi aizliegt visu Krievijas aviokompāniju tranzīta lidojumus savā gaisa telpā, vēsta ārvalstu mediji.

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks paskaidrojis, ka šis lēmums pieņemts saistībā ar to, ka Krievija varētu izmantot Ukrainas gaisa telpu provokācijām.

Šis paziņojums sekojis neilgi pēc tam, kad Krievijas uzņēmums Gazprom paziņojis par gāzes piegāžu apturēšanu Ukrainai, sākot ar ceturtdienu. Jaunākie abpusējie lēmumi ne tikai atklāj abu valstu savstarpēji skarbās attiecības, bet arī demonstrē vienu no skarbākajām politiskajām krīzēm kopš Balkānu kariem 90.gados.

"Ukrainas valdība ir nolēmusi aizliegt visu Krievijas aviokompāniju tranzīta lidojumus Ukrainas gaisa telpā," pavēstījis Jaceņuks. Viņš skaidrojis - Ukraina cerējusi, ka Krievija atcels savus lēmumus par aizliegumu Ukrainas kompānijām šķērsot Krievijas gaisa telpu, taču tas nav noticis.

Līdz ar to jau trešdien Krievijas atbildīgajiem dienestiem sniegta informācija par valdības lēmumu, un Krievijas lidmašīnas vairs nedrīkstēs izmantot Ukrainas gaisa telpu. Jau pašlaik Ukrainas gaisa telpu aizliegts izmantot Krievijas militārajām kravām un lidaparātiem.

Abu valstu tiešie aviolidojumi ir apturēti jau kopš 25.oktobra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits